HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2009.12.30. 06:00 Gastronomica

Röszti (latkesz)

Andor fiam egyik kedvenc étele a röszti (álnéven latkesz). Valójában nyáron szeretem ezt készíteni, amikor könnyű átszellőztetni a lakást, mivel a bő olaj, amiben ki kell sütni rösztit, a legnagyobb körültekintés ellenére is olajszagot hagy maga után. Az elmúlt napokban ismét röszti volt itthon a menü. Bár fehérje tartalma igen alacsony (közel nulla), a mellé elfogyasztandó saláták, tejföl és juhtúró ezt részben ellensúlyozzák, így lelkiismeret-furdalás nélkül készíthetjük ezt gyermekeinknek.

 

 

Röszti avagy Latkesz

Kb. 4-5 fő részére, fejenként 2-3 darab röszti

Hozzávalók:

1 kg krumpli
1 fej hagyma
3 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 db. tojás
Só, bors
Olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés:
A hagymát és a krumplikat reszeljük le nyersen a nagylyukú reszelőn. Ezt a reszeléket öntsük át egy nagy szűrőbe és nyomkodjunk ki belőle annyi folyadékot, amennyit csak tudunk.

Keverjük a hagymás krumplihoz a tojásokat, a lisztet, a sütőport és a fűszereket.

Az olajat felforrósítjuk és egy evőkanálnyi krumplit teszünk a forró olajba, a kanállal ellapogatjuk, és további adagokat helyezünk az olajba, ahogy a serpenyőnk mérete engedi. Most már közepes erősségű tűzön körülbelül 5-5 percig sütjük a röszti két oldalát.

Konyhai törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívhassa a rösztiről.

Melegen tálaljuk tejföllel vagy tejfölös márványsajt (juhtúró) krémmel vagy pürésített almakompóttal.
 

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: röszti laktesz gatsronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr171624550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása