HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.14. 06:00 Gastronomica

Nutellás csokihabtorta

Ezt a recepetet Stahl Judit egyik legjobb könyvéből tanultam: Végre Otthon! Aki szereti a tejcsokit, az étcsokit, a Nutellát, a kekszet és ezek keverékét (És ki ne szeretné? Én a környezetemben ilyen személyt nem ismerek!), biztosan elolvad, ha ilyen csokis finomságot ehet, sőt készíthet. Nem kell semmit sem sütni, fél óra alatt elkészül, és csak dermeszteni kell a tortát egy éjszakán keresztül; és ezt a hűtő remekül elvégzi. Ezzel a tortával biztosan leveszünk minden csokoládékedvelőt a lábáról! Érdemes finom csokikat venni, mert azzal az íz hatást tovább tudjuk fokozni. Komoly adag csokoládé és Nutella szükséges hozzá és ezért nem is egy könnyed desszert, de a habtól mégis annak érezhetjük. Gyerekeim imádják, már lassan az eperhabtortával vetekszik. A nagyobbiknak most lesz a szülinapja, így megrendelte az ajándékokon kívül a tortákat is: két eperhab torta, egy Nutellás csokihabtorta és a biztonság kedvéért egy Dunapark kávéházi epertorta! …na és 25 gyerek!
Az esetek többségében a rumot elhagyom, mert a gyerekek is esznek belőle, és a rum aromát nem szeretik.

 

 

Nutellás csokihabtorta

Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg csokis keksz (pl. Győri édes)
20 dkg tejcsokoládé
20 dkg étcsokoládé
1 dl rum
20 dkg Nutella
6 dl hideg habtejszín

Tetejére 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor.

 

 

 

Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. (Én sütőpapírral ki szoktam bélelni az alját, úgy, hogy a tortaforma karikát rákapcsolom, így a papír nem mozdul el. Az oldalát szintén kibélelem sütőpapír csíkokkal, jól rátapadnak az olajozott tortakarika belső falára, így a végén könnyebb lesz eltávolítanunk a formát a sütiről.)

A vajat folyósra olvasztjuk.
A csokis kekszeket turmixgépbe vagy aprítógépbe, vagy mozsárban finomra törjük. Belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletes rétegben.

A csokikat apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával és a rummal. Hagyjuk hűlni. Ezalatt a hideg tejszínből lágy habot készítünk és a kihűlt csokis krémet óvatosan belekeverjük. A csokis habot ezután ráöntjük a kekszmorzsa alapra.

A tortát egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor meghintjük cukrozatlan kakaóporral. Majd a tortakarikát leemeljük, a tortát széles kés segítségével a sütőpapír és kekszalap közé becsúsztatva átemeljük egy tálra, oldalról a sütőpapír szalagokat lehúzzuk és forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel szeleteljük.

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr111663428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása