A tegnapi ramen leveshez vásárolt spenótból maradt, és meg is volt mosva, így a spenót saláta elkészítése kifejezetten jó ötletnek bizonyult. (Sajnos a spenót főzelék szóba sem jöhet, mivel fiaim ki nem állhatják, így cselhez folyamodtam.) Amint tegnap említettem, nagyon szeretem a szezámolaj, szójaszósz, fokhagyma, friss gyömbér keverékét. Bár ebben a receptben nincs gyömbér, de az ázsiai ízeket a maradék három fűszer képviseli, ráérősítve egy kis pirított szezámmaggal.
Ezt a receptet az The LA Times honlapján olvastam, de annak egy módosított verzióját írom le. Ebben a receptben nincs rizsecet, bár ha valaki mégis rizsecettel készítené el, adjon a salátaöntethez 1,5 tk. rizsecetet és 1,5 tk. cukrot. (Rizsecetet lehet vásárolni kínai élelmiszer boltokban pl. a Rákóczi téri piac épületében vagy ázsiai alapanyagokat is árusító boltokban pl. Ázsia Bt. vagy online. Ára: 2 dl/300Ft-tól)
Koreai spenót saláta (Shigumch’i namul) 2 fő részére
Hozzávalók :
Fél kg friss spenót
1 gerezd fokhagyma, reszelve
1 szál újhagyma, apróra vágva
2 ek. szójaszósz
1 ek. szezámolaj
Szárított chili paprika (elhagyható)
1 ek. pirított szezámmag +1 ek. díszítéshez
A saláta öntethez a spenóton kívüli hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban.
A spenótleveleket alaposan mossuk meg és a szárakat csípjük le.
Egy serpenyőt szárazon hevítsünk fel és rakjuk bele a spenótot. Kevergessük addig, amíg a levelek összeesnek.
A spenótot öntsük át egy szitába és nyomkodjuk meg, hogy lecsöpögjön a felesleges folyadék.
A spenótot keverjük óvatosan össze a salátaöntettel és szórjuk meg a maradék pirított szezmmaggal.
A következő bekjegyzés holnap, január 28-án jelenik meg, címe: Mézes sült gyökerek
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.