HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.22. 06:00 Gastronomica

Nagyon csokis mogyorós csokoládé desszert

A csokoládé a mi családunkban nagyon népszerű. Sajnos! A titkos csokoládé lelőhelyet a konyhában már mindenki ismeri, és látogatja is, mert időközönként az általam sütikhez vásárolt csokoládé táblák eltűnnek, az üres csomagolópapír pedig ott marad.
Amikor kitaláltam, hogy ezt a desszertet írom meg legközelebb, nagyon örültem magamban, mert úgy gondoltam, hogy minden hozzávalóm itthon megvan, az újonnan kialakított rejtekhelyemen, így nem kell elmennem vásárolni, hanem, amint jön impulzus, azzal a lendülettel neki is állhatok az elkészítésnek. De sajnos a legfontosabb alapanyag nem állt rendelkezésemre. Nem volt választásom, lementem a boltba, és a megfelelő mennyiségű csokoládét, azaz több mint fél kilót, megvásároltam. Borzalmas még belegondolni is, hogy micsoda csokoládémennyiséget és TEJSZÍNT kell belerakni ebbe az édességbe. DE MEGÉRI!! Aki szereti a csokoládét, nem tud ellenállni ennek a sütinek. Komoly energiabomba, de nagyon finom ÉS pillanatok alatt elkészül. (Hasonlít a már megírt Stahl féle Nutellás csokihabtortára, de nem kell a tejszínhabot felverni.) Megolvasztjuk a csokit, ledaráljuk a mogyorót, a kekszet és hagyjuk hűlni. Ennyi! Lássuk a részleteket!

Nagyon csokis mogyorós csokoládé desszert

Hozzávalók

250 g étcsokoládé
300 g tejcsokoládé
550 ml tejszín
6 ek. rum (elhagyható)
120 g törökmogyoró
5 db zab keksz (Győri Édes – zab falatok)
1 ek. olvasztott vaj + egy kevés a kikenéshez

A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk meg, és hagyjuk hűlni.
A kekszet és a kihűlt mogyorót egy késes betétű robotgépben aprítsuk morzsásra. Adjuk hozzá az olvasztott vajat és keverjük össze.

A csokoládékat, a rummal és a tejszínnel olvasszuk össze és hagyjuk hűlni.

Egy kb. arasznyi hosszú szögletes oldalú gyümölcskenyér sütőformát béleljünk ki alaposan folpack fóliával, majd vajazzuk be a fóliát bőségesen.
A mogyorós morzsa nagy részével béleljük ki a formát, úgy, hogy a morzsát nyomkodjuk a forma aljára és oldalára egyenlő vastagságba.
Öntsük erre az olvasztott csokoládét, és hagyjuk hűlni. Mikor megdermedt, szórjuk a maradék morzsát a tetejére. Enyhén nyomkodjuk meg, és feltálalásig hagyjuk hideg helyen.
Egy tálra fordítsuk ki, szedjük le a fóliát, és forró késsel szeleteljük. Tejföllel tálalva nagyon finom!

A következő bejegyzés holnap február 23-án, kedden jelenik meg, címe: Vincisgrassi - gombás, sonkás, besameles sült tészta

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr451779698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása