HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.24. 06:00 Gastronomica

Kecskesajtos toast

Vannak ételek, amelyek a maguk egyszerűségével annyira nagyon finomak tudnak lenni. Ilyen a kecskesajt. Franciaországban nagy hagyománnyal rendelkezik a kecskesajt gyártás, sajnos itthon még nem tett szert olyan népszerűségre, mint Franciaországban. Valószínű az árában lehet az okokat keresni. Míg a sarki boltban két féle francia kecskesajtot is lehet kapni, addig magyar fajtát egyáltalán nem árusítanak. Mi nagyon szeretjük a grillezett kecskesajtot pirítóssal, zöldsalátával, paradicsommal. Ennek e receptjét mellékelem.

Kecskesajtos toast

Hozzávalók 2 fő részére

1 db érettebb kecskesajt rúd vagy egy tálca 6 talléros friss kecskesajt
4 szelet rusztikus kenyér vagy baguette
Zöldsaláta: ruccola, madárbegy, spenót, római saláta stb. keveréke
Néhány paradicsom
1 db lilahagyma
Extra szűz olivaolaj
Balzsamecet
Só, bors
2 kk. méz

A sütőt kapcsoljuk be a grill fokozatra.

A kenyérszeleteket locsoljuk meg az olivaolajjal, és helyezzünk két karika kecskesajtot egy szelet kenyérre. Tegyük a sütőbe és grillezzük meg egy kicsit, míg olvadni kezd a sajt. Tartsuk szemmel, nehogy túl süljön, illetve a kenyér megégjen!

A saláta leveleket mossuk, és szárítsuk meg. A paradicsomokat vágjuk cikkelyekre, és egy tálban keverjük össze a salátával és az alábbi öntettel.

Az öntethez érdemes nagyobb mennyiséget elkészíteni, melyet hűtőben sokáig el lehet tartani. Egy kisebb, jól zárható üvegbe öntsük bele az olivaolajat (80 ml), a balzsamecetet (50 ml), két kávéskanál mézet, sót és frissen őrölt borsot. Jól rázzuk meg, míg alaposan összekeveredik, és ebből öntsünk a salátánkra.

Következő bejegyzés holnap február 25-én, csütörtökön jelenik meg, címe: Thai hús fasírt

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: saláta kecskesajt toast gastronomica gasztronómis


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr891784676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása