HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.04.09. 07:57 Gastronomica

Lilahagymás sült csirke kókusztejben

A csirke azért szerepel a kedvenceim között, mert gyorsan lehet elkészíteni, sokféleképpen, és mert finom. Ezt a receptet egy francia gasztroblogon olvastam. Az író egész csirkét ajánl a receptjében, én combokat és csirkeszárnyat használtam. A kókusztej használata talán idegen lehet az édeskés íze miatt. Mint alapanyag nem túl drága, a Lehel piacon a tojásosok mögött lévő traktusban van egy arab házaspár, talán Egyiptomból, náluk 2,5 dl-es kiszerelést lehet 240 Ft-ét megvásárolni. A Fény utcai piacon az Ezerfűszer boltban is megtalálható, de sajnos borsosabb áron (2dl 350 Ft), valamint lehet kapni más ínyencboltban, delikatesszben körülbelül hasonló áron (Ázsia Bt, Culinaris, Szép kis India). Zöldcitromot és friss gyömbért már minden nagyobb szupermárketben vásárolhatunk, de zöldségesek közül is sokan árulják már.

Lilahagymás sült csirke kókusztejben

Hozzávalók 4 fő részére

4 darab csirkecomb
4 db csirkeszárny
3 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db zöldcitrom
1 ek. mustár
1 ek. friss gyömbér
1,5 ek. méz
1 dl kókusztej
Só, bors

A hagymákat tisztítsuk meg, vágjuk félbe, majd vékony karikákra. A citromot alaposan mossuk meg, és nyomjuk ki a levét. Egy nagyobb zacskóba öntsük bele a zöldcitrom levét, és tegyük bele a két kicsavart fél citromot. Adjuk hozzá a hagyma szeleteket, a mustárt, a reszelt gyömbért, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, a mézet, és sózzuk, borsozzuk. Tegyük hozzá a csirke darabokat, kössünk csomót a zacskóra, és alaposan masszírozzuk, nyomkodjuk meg, hogy a benne lévők jól összekeveredjenek, és a csirkedarabokat is mindenhol bevonja a pác. Tegyük a hűtőbe minimum 2 órára.
Ezután, borítsuk a zacskó tartalmát, a citromhéj kivételével egy sütőedénybe, és tegyük a sütőbe. 180˚C-on (gázsütőnél 4-es fokozat) süssük körülbelül egy - másfél óráig. Időközönként locsoljuk meg a húst a páclével, és forgassuk is meg őket. Legvégén keverjük hozzá a kókusztejet. Rizzsel tálaljuk melegen.

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gasztronómia gyömbér kókusztej lilahagyma zöldcitrom gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr871904210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása