HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.04.16. 09:50 Gastronomica

Buffalo csirkeszárnyak sajtszósszal

A csirkeszárny nagy népszerűségnek örvend fiaim körében. Persze csak sült állapotában, amikor a csirkeszárny legvégső csücske annyira átsül, hogy gyakorlatilag azt a harmadot végig lehet ropogtatni. Amikor nincs időm elkészíteni, és szeretnék gasztronómiai örömet okozni a gyerekeknek (mert nekik ezzel lehet!), egy pizzériából Buffalo csirkeszárnyakat szoktam rendelni nem csípősen. Itt egy kis ellentmondás van, mert ha már Buffalo, akkor viszont csípősnek kell lennie. Ilyenkor mindig megküldik nekünk a sóval fűszerezett csirkeszárnyakat, amik pillanatok alatt eltűnnek az asztalról. A hozzávaló sajtszószt és a zellerszárat én szoktam megenni.
A Good Food magazinban találtam az alábbi jó fűszeres és csípős Buffalo csirkeszárny és a hozzávaló kéksajt szósz receptjét.

Buffalo csirkeszárnyak sajtszósszal

Hozzávalók 6 főre

5 ek. vaj
1-2 ek. Tabasco
1 ek. fehérbor ecet
1 kg csirkeszárny
¼ tk. zeller só
Liszt
Olaj

Zellerszár

Kéksajt szósz:
150 ml joghurt (eredendően író, de nem kaptam a környékemen)
150 ml tejföl
85 g márványsajt jellegű kéksajt
1 gerezd fokhagyma
¼ tk. fűszerpaprika
Só, bors

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a csípős Tabasco-t vagy Pistát, az ecetet. Majd az egészet borítsuk egy nagy tálba, és rakjuk félre.

A sajtszószhoz keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk.

A csirkeszárnyakat vágjuk 3 felé a hajlatoknál. (Az utolsó részre elvileg nincs szükség, de ha jól megsül nagyon finom lesz!) Egy nagy tálba tegyük, sózzuk, borsozzuk és adjuk hozzá a zellerízesítésű sót is. Szórjunk rá lisztet, és rázzuk meg a tálat, hogy a liszt és a fűszerek, mindenhol érjék a szárnyakat.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és két adagban süssük ki a csirkeszárnyakat. Közben keverjük meg, hogy egyenletesen süljenek. Ha megsültek, azonnal szedjük ki őket, és tegyük a vajas tálba, keverjük össze. Ugyan így járjunk el a következő adaggal is.

Tálaljuk kék sajtmártással, és zellerszárral.


www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia csirkeszárny buffalo kéksajt zellerszár gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr731925026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása