Most, hogy két hete, közel 20 év után sikerült lecserélnünk a grillsütőnket, és megvásároltunk egy vadonatúj, szuper Weber faszénnel működő grillsütőt, gyorsan fel is avattuk. De mit is sütöttünk?
Volt hátszín, tarja és csirkemell, saláták, na meg új krumpli. Az elkövetkező napokban mindezt megírom. A legegyszerűbbel kezdem, amelyik a legfinomabb szerintem:
Grillezett hátszín fűszervajjal
Hozzávalók 15 adaghoz
Fokhagymás fűszervaj
250 g puha vaj
3-4 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyem
½ csokor snidling
Só, bors
A fokhagymát lereszeljük, a zöld fűszereket apróra vágjuk. Mindezt a puha vajhoz keverjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Sütőpapírba hosszú hengerré csomagoljuk. A két végét összeszorítjuk, és egy óriás, hosszú szaloncukor szerű képződményt kapunk. Hűtőbe tesszük 1 órára, és tálalás előtt felszeleteljük.
Hátszín - hozzávalók
4 szelet 2,5 cm vastag érlelt hátszínszelet
1 ek. olvasztott vaj
Só, bors
A hátszínszeleteket az olvasztott vajjal kenjük meg, borssal szórjuk meg, majd a grillen süssük ízlésünknek megfelelően 3 – 4 - 6 percig oldalanként. (3 perc - véres, 4 perc - közepes, 6 - perc átsült.)
Ezután sózzuk, fedjük le alufóliával, és hagyjuk állni kb. 5 percig.
Melegen tálaljuk egy-egy karika fűszervajjal.
Újkrumpli saláta
Hozzávalók 4 fő részére
¾ kg újkrumpli
2 szál halványító zellernek
125 g sajtkrém (én Philadelphia sajtkrémet használtam)
1 kis pohár tejföl
1 tk. dijoni mustár
1 ek. vörösborecet
2 ek. olivaolaj
3-4 szál újhagyma
Só, bors
Az újkrumplit megmossuk, és sós vízben megfőzzük. A vizet öntsük le a krumpliról, és vágjuk félbe , vagy negyedbe is, ha nagyobbak a krumpli szemek.
Egy nagy tálba keverjük össze a mustárt, az ecetet, az olajat és a sót, borsot. A még meleg krumplikat adjuk az ecetes öntethez, és óvatosan keverjük össze őket. Fél óráig hagyjuk az ízeket összeérni.
A zellerszárakat vágjuk szeletekre. A krémsajtot és a tejfölt keverjük csomómentesre, adjuk hozzá a zeller szeleteket és a karikára vágott újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze. Legvégén az egészet keverjük a krumplihoz. Tegyük hűtőbe minimum egy órára.
Hidegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.