HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.06.03. 09:49 Gastronomica

Gasztro ínyencboltok a Budagyöngyében

Budán a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor között terül el Budagyöngye. A bevásárlóközpont három szinten működik, az alagsorban van a „piac”. A legnagyobb területet a már az első bérlők között is ott lévő Szega uralja. Az átriumos belső udvarra néző sajt, sonka, szalámi valamint pékség üzlete, és egy francia traiteur hangulatát majdnem megidéző pultja kis kávéházi székekkel és asztalokkal van szegélyezve. A kínálata széles, és csak egyre nő. Az eredeti sajtkereskedésen túl mára már húskészítményeket, olivaolajokat, olajbogyókat és olajban marinált ínyencségeket, eceteket, mustárokat, lekvárokat és már borokat is kínálnak vásárlóiknak. A Szega nemrégiben húsboltot is nyitott a kerengőben, ahol friss hentesáru mellett egyéb hazai és külföldi húskészítmények is megvásárolhatók.

Ugyanezen a szinten található a Halbolt, ami szerintem az egyik legjobb halas a városban. Friss halakon kívül fagyasztott vadhúsokat, mesés újzélandi bárányhúst is lehet kapni. A kiszolgálás remek és hozzáértő.
Az alsó szinten két csirke bolt is található, mindkettőben nagyon szép az áru. A Gyöngytyúk baromfiboltban nagyon kedves és segítőkész a kiszolgálás, és széles a választék.
Zöldséges is van az alagsorban, de ha igazán szép és jó árut szeretnénk vásárolni, akkor a főbejárat mellett lévő, kinti zöldségestől kell megvásárolni a zöldséget-gyümölcsöt. Kimagaslóan a legjobb, legfrissebb és legfinomabb az áruja a bevásárlóközpontban. (Kár, hogy a forgalmas Szilágyi Erzsébet fasor pora rászáll a termékeire, de talán nincs annyira nagyon közel a portálja a forgalomhoz!)
Az alagsorban van a város egyik legjobb savanyúságosa a Sarki Savanyús Bolt. Termékei közvetlenül a termelőtől érkeznek. Megbízható, kipróbált forrásból, ahol a savanyúságok több generációs, családi recept alapján készülnek. De lehet még kapni száraztésztát, magokat, kandírozott gyümölcsöket, mézeket, valamint a hazai és nemzetközi konyha néhány hozzávalóját szószok, mártások, öntetek formájában.


Hogy a gasztronómia teljes legyen, két borszaküzlet is rendelkezésünkre áll a Budagyöngye legalsó szintjén: a Bortársaságnak van itt egy kis üzlete és egy másik „boros” üzlet is van itt, a Ti-Borok. A töményebb, de minőségi alkoholt keresők a Szilvárium Pálinkatárban remek pálinkákat találnak.
Ezen a szinten található még két biobolt, egy Norbi-pékség és egy élelmiszerbolt is.
De a kulináris gyönyörökhöz eszközök is szükségesek. Szerencsére ebből sincs hiány a Budagyöngyében. Az első emeleten, rögtön a a mozgólépcső mellett van egy aprócska, de annál nagyobb értékeket árusító bolt: a Kitchen Aid márkaképviselet. Ott a teljes körű KitchenAid választék megtalálható. A mára már fogalommá vált konyhai robotgépen kívül, meg lehet kapni hozzá mindenféle kiegészítőt, más elven működő konyhagépet, turmixgépet, kenyérpirítót kettő és négy szelet kenyérhez, kávéfőző gépet és darálót, valamint egy gofri sütő készüléket - mindent a Kichen Aid retró designjával. De a kínálat egyre bővül, és lehet már vásárolni itt uganezen márka edényeit, serpenyőit, merőkanalait és egyéb konyhai kiegészítőit. Persze továbbra is vastag pénztárca szükséges hozzá.

Az alagsorban található még egy fontos üzlet, mely szintén az étkezésre fókuszál; az angol Pimpernel cég parafaalátételeit kínálja. Különböző méretben kaphatók, gyönyörű ábrákkal díszített tányérok, pohár alátétek, ágytálcák valamint csészék és tálcák. De a kínálat ennél szélesebb. Megvásárolhatjuk a boltban a gyönyörű Emile Henry kőedényeit, valamint vörösréz serpenyőket, és számos egyéb konyhai terméket.


A Budagyöngyében gasztronómiához kapcsolódó üzletből van még bőven. A földszinten balra egy nagy WMF szaküzlet, Lavazza kávéfőző bolt és az első szinten egy Zsolnay márkabolt.

A Budagyöngye annak ellenére, hogy üzletközpont, kis mérete, valamint a kínált szolgáltatások és üzletek profiljai miatt egy könnyen emészthető, hasznos, modern „piac”. A vásárlóközönsége főleg a környékről való, így visszatérő, és ennek köszönhetően a hangulata sokkal közvetlenebb, családiasabb, barátságosabb mint nagyobb társai. Persze áraiban nem egy hagyományos piaci árakkal dolgozó „piac”, de azért a Fény utcai piac némely árusának áraival meg-megegyeznek az árai.

BUDAGYÖNGYE BEVÁSÁRLÓKÖZPONT

1026, Szilágyi Erzsébet fasor 121.
Telefon: (1)275-0839
Fax: (1)275-0558
Web: budagyongye.com
info@budagyongye.com

Parkolni mélygarázsban lehet 180Ft/óra illetve a környező utcákban.

www.gastronomica.hu
képek: gastronomica, budagyongyebevasarlokozpont.tudakozo.hu, budagyongye.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: piac gasztronómia bevásárlóközpont gastronomica ínyencbolt budagyöngye


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr682050718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása