HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.09.30. 11:34 Gastronomica

Francia paprikás csirke

Mi a hasonlóság a magyar és a francia paprikás csirke között? A csirke, a hagyma, a pirospaprika, a paradicsom és a savanyított tejtermék.
A francia verzió savanykásabb a joghurt miatt, és kevésbé krémes, mint a magyar tejföllel habart paprikás. Ők póréhagymával készítik, míg mi vöröshagymát teszünk bele. Nálunk a pirospaprika használata erőteljesebb, míg náluk elhanyagolható. Viszont a közös bennük az, hogy mindkettő nagyon finom, de mégis máshogyan.


A paprikás csirke akkor igazán ízes, ha a combon és a mellen kívül van benne legalább egy-két szárny is. Különösen kellemes íze lesz tőle! A legideálisabb, ha egy egész tanyasi csirke felvágott darabjaiból készül. Az én családomban a melle mindig megmarad, így csak alsó és felsőcombot használtam e recept elkészítéséhez, illetve sok szárnyat.

 

 

Francia paprikás csirke

Hozzávalók 6 fő részére

1 egész tanyasi csirke
(vagy ennek megfelelő mennyiségű csirke darabok)
1 közepes fej lilahagyma
1+2 gerezd fokhagyma
1 kisebb póréhagyma
2 szál halványító zeller (vagy zellerszár)
300 g paradicsom
1 kk. pirospaprika
1,5 - 2 dl zsírosabb joghurt (min. 3% zsírtartalmú)
Olívaolaj
Só, bors
Citrom (elhagyható)

A lilahagymát és az egy darab fokhagymát vágjuk szeletekre. A póréhagymát és a zellerszárat karikázzuk fel. Olívaolajon pároljuk, majd adjuk hozzá a csirke darabokat, és pirítsuk rövid ideig.
Keverjük hozzá a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott paradicsomokat, a sót és a borsot. Fedjük le, és alacsony hőfokon pároljuk puhára a csirkét 40-50 percen keresztül.
A maradék két fokhagymát zúzzuk a joghurtba, és keverjük a megpuhult csirkéhez. Ellenőrizzük az ízeket, szükség esetén sózzuk, borsozzuk, vagy esetleg egy kis citrommal még tovább savanyíthatjuk. Forraljuk össze és melegen tálaljuk.

 

 

www.gastronomica.hu


képek: gastronomica.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: csirke francia gasztronómia paradicsom paprika joghurt gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr692334218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása