HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.11.25. 10:04 Gastronomica

A gasztrokozmopolita főváros – 10 külföldi delibolt Budapesten

Nők Lapja Cafe
Lukács Enikő

Elmondható-e már Budapestről, hogy itt minden kapható? Ki kell-e még ugrani Bécsbe egy-egy speciális fűszerért, vagy itthon is beszerezhetjük? Kinyomoztuk!
 

Igaz, hogy a külföldi deliboltok számossága és választéka nem közelíti meg a bevándorlók által benépesített más európai fővárosokét, de szégyellni valónk nincs, kis utánajárással és tájékozottsággal itthon is minden gasztroalapanyagra és fűszerre rálelhetünk.

 Szír élelmiszerbolt


Buda frekventált részén, a Karinthy Frigyes úton található a sokak számára jól ismert szír élelmiszerbolt. Kis alapterületen óriási választékkal várja a Közel-Kelet ízeinek szerelmeseit. Az áruk nagy részben Szíriából, kisebb részben Libanonból és Törökországból származnak. Több hűtőpult tartalmazza a keleti felvágottakat, sajtokat és egyéb más tejtermékeket. A polcokon külön szekcióban találjuk meg az üveges olívaolajakat, olajbogyókat, de olívabogyó kimérve is kapható. Az üzlet komoly hangsúlyt fektet a keleti fűszerekre – mindent megtalálunk, ami egy jó közel-keleti étel elkészítéséhez szükséges.

Az üzlet végében húzódik meg a pult, ahol kimért árukat, friss borjú-, bárány-, csirkehúst árulnak. Természetesen keleti pékáru is van a kínálatban: különböző méretű és vastagságú piták kaphatók kisebb-nagyobb kiszerelésben. Édességként a kihagyhatatlan baklava szolgál, frissen, kimérve.
Legutóbbi ottjártamkor labane sajtgolyókat vásároltam, melynek elkötelezett híve vagyok. A labane joghurt alapú savanykás sajt, melyet olívaolajjal és zatharral javasolt fogyasztani pita társaságában. Származási helye Libanon, de széles körben elterjedt a Libanonnal határos országokban is. Egy pohár száraz fehér borral a sajt ízei még karakteresebbé válnak.

Szír Élelmiszerbolt
Cím: 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 27.
 

 Francia ízek – La Petite Francaise

 

A francia delikatesz Budapest belvárosában, a Király utca elején bújik meg; apró olajfákkal díszített bejárata igazi provence-i hangulatot áraszt. Belépéskor kávéházi hangulat fogad a boltíves teremben. A falak mellett sorakozó polcokon francia ínyencségek köszöntenek: provence-i mézek, különleges lekvárok, teák, szószok, ecetek...

Folytatás a Nők Lapja Café oldalán.

Szólj hozzá!

Címkék: külföldi üzlet gasztronómia ínyenc deli gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr152472059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása