A mustárfogyasztók köre igen megosztott társaság. Valaki a dijoni mustárra esküszik, mások a nagyon sárga angol mustárt tartják az igazinak. Egyesek szerint az édeskésebb német mustár a legfinomabb, de a retró világot kedvelők, akik külföldi utjaik során Csehszlovákiából…
2010.06.04. 16:29 Gastronomica
Mi a különbség az angol, a dijoni, a német és a magyar mustár között?
Szólj hozzá!
Címkék: mustár gastronomica
2010.06.03. 09:49 Gastronomica
Gasztro ínyencboltok a Budagyöngyében
Budán a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor között terül el Budagyöngye. A bevásárlóközpont három szinten működik, az alagsorban van a „piac”. A legnagyobb területet a már az első bérlők között is ott lévő Szega uralja. Az átriumos belső udvarra néző…
Szólj hozzá!
Címkék: piac gasztronómia bevásárlóközpont gastronomica ínyencbolt budagyöngye
2010.06.02. 10:52 Gastronomica
Főzőest a Gundel Étteremben
Magyarországon a Gundel a főzőkurzusok úttörője, immáron közel 10 éve szervezik tanfolyamaikat lelkes amatőröknek, profiknak és más érdeklődőknek. Kezdetben külföldiek részére tartották a főzőesteket angolul, melyben egy magyaros Gundel menüsort készítettek, és…
Szólj hozzá!
Címkék: gundel gasztronómia főzőiskola gastronomica
2010.05.31. 11:52 Gastronomica
Gasztró élmény Parádsasváron (3. rész)
A tegnapi bejegyzés folytatása
És ráadásként ízelítő a következő napi vacsorából:
Bemelegítésként Padlizsánkrém kenyér crustára, extra szűz olivaolajjal meglocsolva.
A folytatás Mangalica szűz bacon szalonnás polentával, hizlalt libamáj koronával és rozmaringos…