HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.06.04. 16:29 Gastronomica

Mi a különbség az angol, a dijoni, a német és a magyar mustár között?

A mustárfogyasztók köre igen megosztott társaság. Valaki a dijoni mustárra esküszik, mások a nagyon sárga angol mustárt tartják az igazinak. Egyesek szerint az édeskésebb német mustár a legfinomabb, de a retró világot kedvelők, akik külföldi utjaik során Csehszlovákiából…

Szólj hozzá!

Címkék: mustár gastronomica


2010.06.03. 09:49 Gastronomica

Gasztro ínyencboltok a Budagyöngyében

Budán a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor között terül el Budagyöngye. A bevásárlóközpont három szinten működik, az alagsorban van a „piac”. A legnagyobb területet a már az első bérlők között is ott lévő Szega uralja. Az átriumos belső udvarra néző…

Szólj hozzá!

Címkék: piac gasztronómia bevásárlóközpont gastronomica ínyencbolt budagyöngye


2010.06.02. 10:52 Gastronomica

Főzőest a Gundel Étteremben

Magyarországon a Gundel a főzőkurzusok úttörője, immáron közel 10 éve szervezik tanfolyamaikat lelkes amatőröknek, profiknak és más érdeklődőknek. Kezdetben külföldiek részére tartották a főzőesteket angolul, melyben egy magyaros Gundel menüsort készítettek, és…

Szólj hozzá!

Címkék: gundel gasztronómia főzőiskola gastronomica


2010.05.31. 11:52 Gastronomica

Gasztró élmény Parádsasváron (3. rész)

A tegnapi bejegyzés folytatása És ráadásként ízelítő a következő napi vacsorából: Bemelegítésként Padlizsánkrém kenyér crustára, extra szűz olivaolajjal meglocsolva. A folytatás Mangalica szűz bacon szalonnás polentával, hizlalt libamáj koronával és rozmaringos…

Szólj hozzá!