HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2011.04.11. 08:37 Gastronomica

Vacsorarandi és szívszakadás

A cikk megjelent a Nők Lapja Cafe-n

Lukács Enikő

Milyen étellel kárpótoljuk magunkat egy-egy depressziós éjszakán? Mit együnk, ha éppen a csúcsokon járunk? A gasztronómia sokat segít átlendülnünk a holtponton, vagy éppen más színben látni az éppen elsötétülő világot. De a szárnyalásban is társ lehet. Nézzük, mit ajánlanak a Sülvefőve séfjei ilyen alkalmakra!

Hernyák Tomi – Vacsorarandi

Lássuk csak, hogy állunk a randival! Részemről nagyon előrehaladott kapcsolatnak kell lennie, ha már a saját lakásomra invitálom az illetőt és a konyhaművészetemmel próbálom elkápráztatni. (Jó, nálam az előrehaladott állapot ott kezdődik, hogy visszajelöl-e Facebookon.)

Fotó: Dömötör Csaba
Fotó: Dömötör Csaba

Kétségkívül jó érzés, amikor az étkezés végeztével a dicsérő szavak helyett az illető megnyalja mind a tíz ujjunkat, de azért ez nekem már egy nagyon bizalmas randevú. Tulajdonképpen mondhatjuk, hogy egy ilyen randin kiterítjük minden kártyánkat! Szóval kezdjünk egy könnyű előétellel, amit már előző nap is összedobhatunk. Fontos, hogy amit csak tudunk, készítsünk elő. Így a figyelmünk nagy részét nem kell majd a kajára fordítani. Előételnek a lazacos mascarponekrémemet ajánlom. Mennyei íz, alig 15 perc alatt! A főétel legyen frissensült. Mert itt kell majd aratnunk! Olyat vállaljunk, amit már százszor csináltunk, és tuti jók vagyunk benne. Különben könnyen elvérezhetünk, azt meg ugye nem akarjuk... Szóval ne most akarjunk először szusit vagy rántott borjúlábat készíteni otthon. Nekem a kacsával eddig mindig sikerem volt. Bátran ajánlom. A mellét készítsük, mert az hamar megvan. No és pasiként azt mondom, talán nem is olyan nagy baj, ha ez a szép szó egy randin többször is elhangzik. Desszert: ismét egy fontos pont. Hiszen ez marad majd a választottunk fejében meg a legjobban. Megkoronázhatja a vacsorát, de el is ronthatja. Itt is biztosra menjünk. És valami könnyedet válassz! A cikk folytatása elolvasható a Nők Lapja Cafe-n.

 

Szólj hozzá!

Címkék: cooking emotional gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr572816176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása