A következő recept az egyik kedvenc francia gasztroblogomról, a beaualalouche.canalblog.com-ról származik, ahol nagyon jó recepteket szoktam olvasni. A Beau á la louche-t egy fiatal egyetemista lány jegyzi Strasbourgból, aki nagyon lelkesen vezeti blogját már 2006 óta. A receptjei érdekesek, a fotók hozzá szépek.
Ez a csirke étel ízeiben nagyon egyedi. Van benne édes, savanyú és persze sós is, ez így egyben remek íz kombináció. A hozzávalókat itthon is könnyen be lehet szerezni. Az egzotikusabbnak hangzó balzsamecet és szárított paradicsom nagyobb hiper-szuperekben biztosan kaphatóak, de egy-egy jobb CBA is tart már ilyen árukat.
Balzsamecetes, szárított paradicsomos mázban sült csirke
4 fő részére
2 egész filézett csirkemell
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
3,5dl csirkehúslé (leveskockából is jó)
1,5dl balzsamecet
3,5 ek. méz vagy gourmand-oknak juharszirup
2 ek. étkezési keményítő
10 db. szárított paradicsom, lecsöpögtetve kisebb darabokra vágva
1 ek. olivaolaj
Só, bors
A sütőt kapcsoljuk be 180˚C-ra
A csirke melleket vágjuk 4 felé, összesen 8 db. csirkemellet kapjunk.
Az olivaolajban pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket (szintén apróra vágva). Keverjük össze, majd tegyük hozzá a csirke darababokat, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Amikor aranybarnára sűlt a csirke, vegyük ki és tegyük egy tányérra a hagymával együtt.
Ugyan abban a serpenyőbe öntsük bele az ecetet és a húslevet. Adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a mézet. Jól keverjük össze és hagyjuk felforrni.
Az étkezési keményítőt 2-3 ek. húslével alaposan keverjük össze, majd öntsük bele a serpenyőbe és sűrűsödésig keverjük.
A csirkét és a hagymát helyezzük be egy sütőtálba és öntsük rá a mézes ecetes szószt. Majd a sütőben körülbelül 30 percen keresztül süssük és közben az öntettel gyakran locsolgassuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.