Nálam a kenyér és a krumpli nem nagyon illik össze. Sose értettem meg, hogy paprikás krumplihoz vagy rakott krumplihoz hogyan lehet kenyeret enni. Nekem a krumplis focaccia sem szerepel a kedvenceim között, de az alábbi recept valahogy mégis más. Vékony a tészta, és az olvadt camembert a krumplin nagyon finom.
A pizza tésztát szárított élesztővel készítem, aránylag gyorsan elkészül, és géppel keverem, dagasztom. A tészta meg meleg helyen magától megkel. Így nincs is vele sok gond.
Rozmaringos krumplis pizza camembert sajttal
Hozzávalók 2 fő részére
Pizza tészta:
250g liszt
½ csomag szárított élesztő
Csipet só
Csipet cukor
130 ml víz
2 ek. olivaolaj
Pizza feltét:
1 gerezd fokhagyma
250 g krumpli (pl.:kifli burgonya)
1 kis fej lila hagyma
150 g camembert sajt vagy brie
Kakukkfű
Az élesztőt keverjük össze langyos vízzel, és az egy csipet cukorral.
A keverőtálba mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá az olajat, és végül az élesztős keveréket. Robotgép segítségével alaposan keverjük össze. Ha szükséges, kanalanként adagoljunk még hozzá langyos vizet.
Hagyjuk meleg helyen kelni.
A sütőt kapcsoljuk be 220˚C-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).
Amikor a tészta megkelt, gyúrjuk át.
A tésztát osszuk kétfelé, és nyújtsuk ki mindkettőt, 20 cm átmérőjű kerek formára. Helyezzük egyiket egy sütőpapírral bélelt sütőlapra, és kenjük meg a tésztát olivaolajjal.
A zúzott fokhagymát, a vékonyra szeletelt burgonyát és lila hagymát egy kis olajjal keverjük össze. Sózzuk, és borsozzuk, majd a felét helyezzük a pizza tésztára.
Rakjuk be a forró sütőbe, és süssük 15 percen keresztül. A camembert sajtot is szeleteljük vékony szeletekre, rakjuk a burgonya tetejére, és szórjuk meg a kakukkfűvel. Toljuk vissza a sütőbe még 5 percre, míg a sajt megolvad. Ugyan így járjunk el a másik korong pizza tésztával is.
Melegen tálaljuk.
Következő bejegyzés megjelenik holnap, március 9-én, címe: Narancsos crème caramel
képek:gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.