HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2009.12.09. 12:07 Gastronomica

Thai sült lazac (4 fő részére)

Ez az az étel, amivel mindig sikert aratok. Általában nyáron egy nagyobb buli alkalmával próbálom vendégeimet elkényeztetni ilyen finomságokkal. Tavaly készítettem el először és idén már határozottan követelték. Azóta rendszeresen szerepel a repertoáromban. Igen látványos és senki sem sejti, hogy elkészítése „pillanatokat” vesz csak igénybe (kb. fél óra). Ezért szeretem.
A hozzávalók beszerzése sem igényel nagyobb körutat. Friss gyömbért már majdnem minden zöldséges tart, chili paprikával is gyakran lehet találkozni zöldségeseknél. A szójaszószt pedig kisebb-nagyobb hiper- vagy szupermarketekben biztosan meg lehet venni, mint ahogy a gyömbért is és a chili paprikát is.

Thai sült lazac (4 fő részére)

4 szelet filézett lazacderék
3 ek. olaj
2 ek. friss reszelt gyömbér
1-2 chili paprika (ha kevésbé szeretjük csípősen, érdemes a paprika magjait és az ereket eltávolítani)
1 csomag újhagyma
6 ek. szójaszósz
3 kk. cukor
2-3 ek. friss koriander levél (elhagyható)

  

Elkészítés:
1. A sütőben a grill funkciót kapcsoljuk be (ha nincs, a legmagasabb hőfokra állítsuk a sütőt). Mossuk meg a halszeleteket, törölgessük meg őket, és ha érzünkk bennük szálkát szemöldökcsipesszel húzzuk ki. A hal szeleteket helyezzük sütőedénybe, majd toljuk be a sütőbe és félig süssük meg őket (kb. 10 perc). Majd szedjük ki és takarjuk le fóliával.

2. Egy edényben hevítsük fel az olajat, rakjuk bele a gyömbért, a felkarikázott chili paprikát és a gyufaszálakra vagdosott újhagyma háromnegyedét. Keverjük pár percig, majd öntsük hozzá a szójaszószt, a cukrot és 6 ek. vizet.

3. Öntsük rá a halra és még néhány percre rakjuk be a sütőbe.

4. Ha elkészült, szórjuk rá a maradék újhagymát és korienderzöldet, majd tálaljuk.

 

www.gastronomica.hu

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr431585599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cikória 2009.12.09. 21:17:23

Ez nagyon jók néz ki, és tényleg nem tűnik bonyolultnak. Még az is lehet, hogy az ünnepek alatt kipróbálom. Várom a további finomságokat!

sabaju 2010.01.05. 17:37:12

Ez nagyon finom lett, annyira hogy, legközelebb duplaennyi szószt csinálok hozzá
süti beállítások módosítása