HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.01.22. 06:00 Gastronomica

Pollo alla cacciatore

Aki szereti a nyár ízeit, a jó alapanyagokból készült ételeket, az alábbi recept neki való. Persze jobb lenne, ha most nyár lenne és teljesen friss, nap érlelte, édes, illatos paradicsomot lehetne kapni a piacokon, de sajnos még nincs nyár. Ennek ellenére felidézhetjük ezzel a recepttel a meleg nyári napokat. A recept nagyszerűsége abban rejlik, hogy ha igazán friss és jó alapanyagokból dolgozunk, kategóriákkal jobb élményben részesülünk. Ezt sajon télen nehéz elérni, de így is érdemes elkészíteni, hogy legyen mivel összevetni majd a nyári verziót! Ebből a receptből számos verzió létezik, Nigella Lawsonnak is megvan a saját bejáratott receptje. Én most a Good Food magazinban olvasott leírást adom meg.
A mascarpone sajt egy friss zsíros sajt. Tejszínből készült, édeskés az íze. Általában nem önmagában fogyasztják, hanem mint adalékanyag. Pardicsomszósszal nagyon jól harmonizál, mert tompítja a paradicsom savasságát és lágyabbá teszi az ízét. Élelmiszerboltok legtöbbjében a tejes pultnál található a túrók, a tejfölök és a tejszínek szomszédságában. A G-Roby-nál a 250g-os dobozos kiszerelés 545 Ft-ba kerül. Koktélparadicsom konzervet az Intersparban ill. hasonló méretű áruházakban vásárolhatjuk meg vagy ínyencboltokban kb. 300-400 Ft/konzerváron.
Friss bazsalikomot lehet kapni piacokon vágva vagy cserépben illetve nagyobb szupermárketek mélyhűtő pultjaiban fagyasztva. Én a Lehelen az őstermelőknél szerzem be, ahol igen széles a választék.

Pollo alla cacciatore- csirke paradicsomos, mascarpone sajtos és bazsalikomos mártásban (6 fő részére)

Hozzávalók:

1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
Oliva olaj
2 x 400g koktélparadicsom konzerv
4 ek. mascarpone sajt
1 csokor friss bazsalikom (vagy egy doboz fagyasztott bazsalikom)
6 tanyasi filézett fél csirkemell vagy csontos fél csirkemell bőrével együtt

A sütőt kapcsoljuk be 170˚C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat).


A hagymát vágjuk vékony szeletekre, a fokhagymát reszeljük le és 3 evőkanál olivaolajon pároljuk meg.

Adjuk hozzá a paradicsomokat és lassú lángon főzzük 10-15 percen keresztül, míg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a mascarpone sajtot és a bazsalikom levelek felét nagyobb darabokra tépkedve.


Egy kevés olajat hevítsünk egy serpenyőben és a besózott csirkemellek mindkét oldalát pirítsuk meg. Helyezzük a húsokat egy sütőedénybe és öntsük rájuk a paradicsomszószt. Tegyük be a sütőbe és 25-30 percig süssük, majd tálalás előtt szórjuk meg a maradék bazsalokommal.


Tálaljuk főtt tésztával, sajtos makarónival (macaroni cheese receptjét január 20-i blogban olvasható) vagy héjában főtt krumplival extra szűz olivaolajjal meglocsolva.

 

A következő bejegyzés hétfőn, január 25-én jelenik meg, címe: Édesboros savarin
 

www.gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: csirke gasztronómia paradicsom mascarpone bazsalikom gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr341689113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása