HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.09. 06:00 Gastronomica

Rizspuding Jamie Oliver receptje alapján

Jamie Oliver ma talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakács. Nagyon fiatalon tett szert hírnévre, azóta már komoly ipari és családi háttérrel rendelkezik. Született három kislánya, szakácskönyveket jelentetett meg, komoly étterem láncot épített fel, saját márkanevével forgalmaz konyhai és lakberendezési termékeket boltjaiban valamint MLM rendszeren keresztül. 2008 decemberében megjelentette első szakácsújságját is, a kéthavonta megjelenő Jamie magazine-t. Az újság megjelenése csodaszép! Szép papírra nyomtatják, gyönyörűek a fotók, a rajzok, az alkalmazott betűtipusok, és jók a receptek is. A december-januári számban olvastam az alábbi receptet: a rizspudingot. Ízre nagyon hasonlít a rizskoch ízére, de annál sokkal krémesebb, és főleg sokkal, de sokkal egyszerűbb az elkészítése! Persze kell bele bőven zsiradék vaj és tejszín formájában, de tudjuk, hogy sajnos ettől lesz olyan nagyon finom az íze!

Rizspuding Jamie Oliver receptje alapján

Hozzávalók 6 fő részére

80 g mazsola (vagy más aszalt gyümölcs, ízlés szerint)
50 g vaj, + edény kikenéséhez
50 ml rum (én ezt elhagytam a gyerekek miatt, de ezzel még finomabb)
75 g cukor
125 g kerekszemű rizs
700 ml tej
200 ml tejszín
1 egész vanília rúd
Szerecsendió

A sütőt kapcsoljuk be 140˚C-ra (gázsütőnél 1-es fokozat).
A mazsolát áztassuk be a rumba.
Egy 1-1,5 l űrtartalmú sütőedényt vajazzunk ki.

A vajat olvasszuk fel egy edényben, és adjuk hozzá a cukrot. Kevergessük alacsony lángon, míg a cukor elolvad a vajban. Ezután adjuk hozzá a rizst, és még ezzel is keverjük kb. 1 percig. Öntsük bele a tejet és a tejszínt, és tegyük bele a félbevágott, kikapart vanília rudat. Forraljuk fel. Keverjük bele a rumos mazsolát.

Az egészet öntsük át a kivajazott sütőedénybe. A tetejére reszeljünk szerecsendiót, és tegyük be a sütőbe 1-1¼ órára.
Elkészülte előtt negyed órával emeljük ki a vanília rudat, helyezzük a rizspuding tetejére dísznek, majd süssük még 15 percig. Melegen tálaljuk.

A következő bejegyzés holnap, február 10-én jelenik meg, címe: Gratin Dauphinois, azaz "rakott krumpli"

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

2 komment

Címkék: tej gasztronómia tejszín vanília rizs cukor tejberizs rizspuding gastronomica rizskoch


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr301740552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tviBen 2010.02.15. 17:09:37

az MLM részéhez tudnék hozzászólni, ha nem probléma. én egy olyan "amatőr" vagyok, aki elhiszi ennek az egész MLM-nek a varázsát,Sőt talált egy oylan rendszert ami működik is.. ( talán ezért hiszem el:D )

ha érdekel a rendszer kérlek nézz be:

keressgyorsanpenzt.blog.hu/

köszi, B

Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.17. 22:52:21

@tviBen: Az MLM varázsát nem ismerem, de mint ügyfél eddig elégedett voltam az MLM szolgáltatásokkal. Jamie Oliver MLM-jét is ismered?
süti beállítások módosítása