HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.09. 08:59 Gastronomica

Goldenblog

Nagy elismerés érte tegnap a gastronomica.hu portált! A szerkesztésében álló retrogastro.blog.hu megnyerte a Goldenblog gasztroblog versenyét. Mi áll a siker mögött? Miért tízszer olvasottabb a retrogastro.blog.hu a szintén a gastronomica.hu szerkesztésében álló gastronomica.blog.hu-nál? Hogy lehet, hogy a gastronomica.blog.hu be sem került az első ötven közé, míg a retrogastro megnyerte? Néhány kérdés a sok közül, ami tegnap óta foglalkoztatja az internetes gasztro közösséget. Abszolút válaszom nincs, de saját meglátásaimat megosztom:


Külker diplomával és cukrászképesítéssel régóta foglalkozom gasztronómiával, eleinte csak kedvtelésből, ma már persze ez jóval több annál. Tavaly indult szerkesztésemben a gastronomica.hu gasztro portál és a gastronomica blog, majd nem sokkal később egy kevésbé fajsúlyos, de annál népszerűbb blog, a férjemmel közösen szerkesztett retrogastro. Mindkét blog-nak megvan a helye a gasztronómiában, de míg a gastronomica blog-nak sok hasonló igényes blog mellett kell állnia a sarat, addig a retrogastro egy új színfolt az internetes gasztro szubkultúránkban; első naptól jóval nagyobb olvasótábort vonzott, mint a gastronomica, és sikere mai napig töretlen. Az újdonság, a különbözőség a siker egyik titka, és valószínűleg ez járult hozzá az első helyezéshez is.
Számomra a retro csokiknak, sajtoknak és egyebeknek hasonlóan fontos helyük van a gasztro kultúrában, mint például a Diós gorgonzolával töltött kagylótésztának, nálam ők probléma nélkül megférnek egy gasztro portfólióban. Nagyon örülök, hogy a Goldenblog gasztro szekciójának első tíz helyezése is hasonló összetételt tükröz: tényleg ilyen széles és gazdag a gasztro szubkultúra (függetlenül a helyezések pontos megoszlásától)!
Köszönöm a Goldenblog-nak a megmérettetés lehetőségét, és egyben gratulálok minden résztvevőnek és helyezettnek.


Lukács Enikő
lukacs.eniko@gastronomica.hu

 

3 komment

Címkék: gasztroblog goldenblog 2010


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr362139910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Á la carte · http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com 2010.07.09. 10:35:01

Gratulálok az első helyhez. Valóban érdekes a blog, nekem tetszett, igaz lehet más kategóriában jobban el tudtam volna képzelni. Érdekes ez, gasztro is meg nem is :) Ötletes, mert vonzza a téma az embert, főleg azokat akik kicsit idősebbek és jobban tudják értékelni ezeket a dolgokat, több emlék fűzi őket ezekhez a termékekhez. Számomra egy kérdés merült fel: vajon hány ilyen retro termék van, van-e lehetőség hosszú távú kifutásra ebben a témában (és itt évekre gondolok) ?
Sok sikert hozzá és még egyszer gratulálok.

Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.07.09. 11:36:18

@Á la carte: Nagyon köszönöm, és viszont gratuláció a Te előkelő helyezésedhez is! A retro gasztronómia szerintem nagyon fantáziadús terület, retro éttermek, retro receptek stb, lesz még miről írni azt hiszem.

Á la carte · http://www.alacarte-kulinaria.blogspot.com 2010.07.10. 20:01:14

@Gastronomica: Úgy legyen! :) Mindenesetre továbbra is azt érzem nem ez a kategória ahol helye van. Mindenesetre sok sikert hozzá !
süti beállítások módosítása