HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.09.01. 08:30 Gastronomica

Sült paradicsomos, mascarpone-s tészta ruccolával

Könnyű nyári tészta étel. Nem túl bonyolult, csak a paradicsomokat kell sütőben megsütni. Ez körülbelül fél órát igényel, de ennél több időt nem kell rá fordítani.
Azon kívül, hogy gyors az elkészítése, nagyon finom is!
Idén is megtartott nyári bulimra készítettem el ezt az ételt, sok más egyéb finomággal együtt. De valamit nagyon elszámoltam. Mindenből kevesebbet készítettem. Az előző évekhez képest, ez alkalommal már nem tudtunk másnap morzsa party-t rendezni a maradékokból. Azok a vendégeim, akik késve érkeztek, már nem kóstolhattak meg nagyon sok mindent. Ez a tészta étel fogyott el a leghamarább. Kellemesen egyszerű íze teszi igazán finommá. A mascarpone-tól finom krémes lesz, a sült paradicsom pedig megadja a karakterét, főleg ha valamilyen nagyon finom édes fajtát veszünk belőle. A ruccola meg egy kis ropogós frissességet ad az ételnek. Persze a tetejéről nem hiányozhat a Parmezán sajt forgács, hogy még finomabb legyen!

Sült paradicsomos, mascarpone-s tészta ruccolával

Hozzávalók 6 fő részére

900 g érett, illatos, édes paradicsom
3 gerezd fokhagyma
4 ág friss rozmaring
Olíva olaj
600 g tészta (spagetti, vagy valamelyik szélesmetélt féle tészta)
220 g mascarpone
1-2 marék ruccola
Parmezán sajt

A sütőt kapcsoljuk be 200˚C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat).

A paradicsomokat vágjuk félbe, sorakoztassuk őket egy tepsibe, és szórjuk meg a rozmaring levelekkel, és az apróra vágott fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Süssük 25-30 percig, míg a paradicsomok megsülnek, és puhák lesznek.

Közben tegyünk fel forrni enyhén sós vizet, és főzzük meg benne a tésztát.

A megsült paradicsomokat tegyük egy tálba, adjuk hozzá a mascarpone sajtot, és ízesítsük még sóval és borssal. Keverjük a még forró főtt tésztához, majd forgassuk bele a ruccola leveleket is. Végül Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: nyár gasztronómia paradicsom mascarpone fokhagyma tészta ruccola gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr12263034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása