Ez az étel tökéletes vendégváró falat, vagy előétel lehet egy könnyebb ebéd alkalmával. Ismét csak azt tudom kihangsúlyozni, hogy mennyire nagyon egyszerű és gyors (15-20 perc) az elkészítése, milyen nagyon finom, és hogy látványában is szép. Hozzávalókat is aránylag könnyen be lehet szerezni. A ruccola helyett használhatunk zsenge spenótot vagy zsenge sóska leveleket is, a sonkából vegyünk szárított vagy füstölt paraszt félét, de ha nincs, a pácolt sonkák is megfelelnek, vagy a főtt verzió.
A tetejére szórt Parmezán sajtot elhagyhatjuk, vagy használhatunk más féle erőteljesebb ízű sajtot is.
Tojásból vegyünk minél frissebbet (tanyasit!), és ha lehet, ne a ketreces tartást részesítsük előnyben, hanem az állatbarátabb tartásból származó tojásokat. (A tojásra rányomtatott hosszú számkód, ha van választási lehetőség, ne 3-as számmal kezdődjön. Minél kisebb ez a kezdő szám, annál normálisabb körülmények között tartották azt a tyúkot, amelyik a tojást tojta.)
Ruccola salátás, sonkás omlett tekercs
Hozzávalók 6 fő részére
6 db tojás
1 marék ruccola
1-2 csipet csípős paprika (ízlés szerint)
12 szelet sonka
Reszelt Parmezán sajt
Olaj
Só, bors
A tojásokat a sóval, a borssal és a csipős paprikával verjük fel.
A ruccola-t vágjuk kisebb darabokra, és keverjük a tojáshoz.
Egy serpenyőben öntsünk egy kis olajat, és hevítsük fel. Egy merőkanál segítségével, mintha vékony palacsintát szeretnénk sütni, öntsünk egy adag tojást a serpenyőbe. 1-2 percig süssük, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük pár pillanatig, majd csúsztassuk egy tányérra, és kezdjük előröl a sütési folyamatot.
A sonka szeleteket vágjuk hosszában ketté.
A omletteket vágjuk félbe, szórjuk meg sajttal és csavarjuk fel, majd a sonkával tekerjük be. Pálcikával fogjuk össze.
Tálaljuk langyosan.
képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.