HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.09.07. 13:03 Gastronomica

Ruccola salátás, sonkás omlett tekercs

Ez az étel tökéletes vendégváró falat, vagy előétel lehet egy könnyebb ebéd alkalmával. Ismét csak azt tudom kihangsúlyozni, hogy mennyire nagyon egyszerű és gyors (15-20 perc) az elkészítése, milyen nagyon finom, és hogy látványában is szép. Hozzávalókat is aránylag könnyen be lehet szerezni. A ruccola helyett használhatunk zsenge spenótot vagy zsenge sóska leveleket is, a sonkából vegyünk szárított vagy füstölt paraszt félét, de ha nincs, a pácolt sonkák is megfelelnek, vagy a főtt verzió.
A tetejére szórt Parmezán sajtot elhagyhatjuk, vagy használhatunk más féle erőteljesebb ízű sajtot is.
Tojásból vegyünk minél frissebbet (tanyasit!), és ha lehet, ne a ketreces tartást részesítsük előnyben, hanem az állatbarátabb tartásból származó tojásokat. (A tojásra rányomtatott hosszú számkód, ha van választási lehetőség, ne 3-as számmal kezdődjön. Minél kisebb ez a kezdő szám, annál normálisabb körülmények között tartották azt a tyúkot, amelyik a tojást tojta.)

 

Ruccola salátás, sonkás omlett tekercs

Hozzávalók 6 fő részére

6 db tojás
1 marék ruccola
1-2 csipet csípős paprika (ízlés szerint)
12 szelet sonka
Reszelt Parmezán sajt
Olaj
Só, bors

A tojásokat a sóval, a borssal és a csipős paprikával verjük fel.

A ruccola-t vágjuk kisebb darabokra, és keverjük a tojáshoz.

Egy serpenyőben öntsünk egy kis olajat, és hevítsük fel. Egy merőkanál segítségével, mintha vékony palacsintát szeretnénk sütni, öntsünk egy adag tojást a serpenyőbe. 1-2 percig süssük, majd óvatosan fordítsuk meg. Süssük pár pillanatig, majd csúsztassuk egy tányérra, és kezdjük előröl a sütési folyamatot.

A sonka szeleteket vágjuk hosszában ketté.
A omletteket vágjuk félbe, szórjuk meg sajttal és csavarjuk fel, majd a sonkával tekerjük be. Pálcikával fogjuk össze.
Tálaljuk langyosan.

 

 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás gasztronómia sonka sajt egyszerű omlett ruccola gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr842277455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása