HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.10.04. 13:40 Gastronomica

Tejberizs sült szilvával

Hétvégén kaptunk egy jó adag nagy szemű, viszont annál puhább szilvát. Sajnos nem egy édes fajta, viszont elég zamatos. Én még ugyan hagytam volna érni a fán, de az elmúlt hetek, hónapok napsütés mentes napjai már nem tudtak volna sokat javítani a szilva cukortartalmán. Egy korábbi Elle á table magazinban olvastam a sült szilva receptjét, melyet most ezzel a szilvával el is készítettem.
Szerencsére minden hozzávalóm megvolt itthon. Citromfüvet a teraszról szüreteltem, de szerintem használhatunk hozzá menta levelet is, vagy a citrom illatú kakukkfüvet.

 

Tejberizs sült szilvával

Hozzávalók 4-6 fő részére

Tejberízs á la „alacartekulinaria.blogspot.com

1 bögre kerekszemű rizs
½ bögre víz
3 bögre tej
1 csipet só
3 ek. cukor
1 nagy csipet vanília por (vagy egy rúd vanília félbevágva, magjai kikaparva)

Sült szilva

6 szem szilva
3-4 kk. méz
2 ek. világos nádcukor
1 kk. vanília por vagy 2 kk. vanília cukor
10-15 levél citromfű
20 g vaj

A tejberizst az „á la carte kulinária blogon” látható módon készítsük el. A gyönyörűen fényképezett videón végigkövethetjük a tejberizs készítés menetét.

A szilvához melegítsük elő a sütőt 160˚C-ra (gázsütőnél 3-as fokozat).

A megmosott szilvát magozzuk ki, és vágott felületükkel felfelé tegyük egy sütőlapra helyezett sütőpapírra. Csöpögtessük rájuk a mézet, szórjuk meg a nádcukorral, a vaníliával és az összedörzsölt citromfűvel. Mindegyik szilvára helyezzünk egy kis darab vajat, majd tegyük a sütőbe, és süssük fél órán keresztül puhára.

A kihűlt tejberizst tálaljuk poharakba vagy tálákba, és az elkészült meleg vagy szobahőmérsékletű szilvát halmozzuk a tetejére. Friss citromfűvel vagy mentával díszítsük.

 

 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: szilva édesség gasztronomia desszert tejberizs gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr892343880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása