HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.12.09. 10:16 Gastronomica

Ropogós csirkemell fűszervajas morzsával

Kijevi csirkemell recept is lehetne, egy kicsit más felfogásban. De nem az. Ennél a receptnél a csirkemellek nincsenek a fűszervajjal megtöltve és nincsenek kirántva sem, viszont a fokhagymás fűszervajjal összekevert nagyobb szemű zsemlemorzsa, mely a csirkemellekre van halmozva és így megsütve, hasonló ízt eredményez.
Még van más, (nem elhanyagolható) különbség is: jóval rövidebb idő szükséges az elkészítéséhez.

 

Ropogós csirkemell fűszervajas morzsával

Hozzávalók 6-8 fő részére

2 egész darab filézett csirkemell
2 gerezd fokhagyma
100 g vaj
1 csokor petrezselyem
2 db zsemle
Só, bors
Olívaolaj a sütéshez

A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat).

A csirkemelleket vágjuk két lebenyre, majd ezeket is vágjuk kétfelé, oly módon, hogy igyekezzünk hasonló vastagságú szeleteket kapni.
Sózzuk és borsozzuk, majd olívaolajon süssük 1-2 percig mindkét oldalát. Fontos, hogy ne süssük át, mert még a sütőbe is bekerül, ahol tovább sül, és nem szabad a húsnak kiszáradnia!

A zsemlét vágjuk morzsákra vagy késes betétű robotgépben aprítsuk morzsás állagúra (a hivatalos zsemlemorzsa méretnél jóval nagyobbakra).

A lágy vajhoz adjuk hozzá a sót, a borsot, a szétpréselt fokhagymákat, valamint az apróra vágott petrezselymet. Keverjük össze.

A hús szeleteket fektessük egymás mellé egy tűzálló edénybe, halmozzuk rájuk a fűszervajas morzsát, és tegyük a sütőbe, míg a morzsa a csirke tetején megpirul és ropogóssá válik, kb. 15-20 perc.
Azonnal tálaljuk a tetején ropogós csirkemell szeleteket, az alján fokhagyma vajas, húslét magába szívott morzsával, zöldsalátával és akár krumplipürével.
 


 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: morzsa gasztronómia csirkemell fűszervaj gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr182480822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása