A cikk a HVG Gasztro rovatában jelent meg.
Szerző: Lukács Enikő
Aranyvasárnap, utolsó roham a plázákban, last minute jeligére megveszünk mindent, ami elénk kerül. Pedig nagy örömet szerezhetünk magunk készítette, apró ajándékokkal is – a konyhából.
Csokoládés fahéjpálcák forró csokihoz vagy kávéhoz
Ezek a kis csokoládéba mártott fahéjrudak pillanatok alatt elkészülnek. A forró kakaó vagy kávé velük megkeverve igazán finom lesz! Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
Fahéjrudak jó minőségű ét-tej-és fehércsokoládé (1/3 tábla csokoládé kb. 4-5 fahéjrúdhoz elegendő)
Kristálycukor
Sötét nádcukor
A csokoládékat külön-külön vízgőz fölött olvasszuk meg közepesen folyósra. (A fehér csokoládé nehezen olvad, óvatosan bánjunk vele, ne nagyon keverjük, és gyorsan dolgozzunk vele). A fahéjrúd egyharmadát mártsuk az étcsokoládéba, forgassuk az ujjunkkal, hogy ne csöpögjön le, és minél több csokoládé dermedjen a rúdra. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük. A tejcsokoládét is olvasszuk meg. A kristálycukorból 4 evőkanállal tegyünk egy kis tányérra és a csokoládéba mártott fahéjrudat azonnal hempergessük meg benne. (Ha a csokoládét nem olvasztottuk nagyon folyékonyra, ez a művelet könnyen megy, mert a csokoládé nem folyik le a fahéjról, és a cukor jól rátapad.) Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük. A fehércsokoládéval is így járjunk el, de itt a nádcukorba mártsuk a fehércsokis fahéjrudat. Sütőpapírral bélelt lapra helyezzük. Hagyjuk őket hűlni, majd csomagoljuk celofán papírba, úgy mintha egy üveget csomagolnánk. Mind a három féle fahéjrúdból négyet kössünk át egy zsineggel (például raffia), majd így csavarjuk be celofánpapírba. A nem mártott végénél ragasszuk le a papírt, míg a mártott résznél kössük át egy masnival.
(Folytatás holnap)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Mézes · http://mezeskalacskonyha.blogspot.com/ 2010.12.21. 12:20:17
Bio-Ritmus 2010.12.21. 13:33:42
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.12.21. 19:33:21
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.12.21. 19:41:26