Tegnap estével indultak Philippe-nél a vasárnapig tartó homár napok. Mivel a márciusi fekete kagyló (moules) estről sajnos lemaradtam, ezért most időben foglaltam asztalt, rögtön az első estére. A Philippe – a belga étterem nagyon jó étterem. Nemcsak gasztronómiailag, hanem…
2010.05.13. 16:05 Gastronomica
Lehel piac
A Lehel Piac helyén egykor egy nagyon szép köztemető volt, ezt a vidéket akkor Lőportárdűlőnek nevezték, mert régebben lőporraktárak álltak itt. A Lehel utca egyik keresztutcája ma már csak nevében őrzi ennek a kornak az emlékét. A temetőt 1890-ben számolták fel, és helyén…
Szólj hozzá!
Címkék: budapest piac gasztronómia piacok lehel piac gastronomica
2010.05.12. 16:56 Gastronomica
Padlizsános és kecskesajtos bruschetta
A nyárban az a jó, hogy sok gyümölcs és zöldég kapható, és még az is, hogy lehet a szabadban grillezni. Az alábbi recept ugyan nem grill függő, el lehet készíteni a konyhánkban is, csak hát ugye a jó füstös íz nem ugyan olyan, mintha csak serpenyőben sült volna. Bár már…
Szólj hozzá!
2010.05.11. 13:36 Gastronomica
Nem süti
Újlipótváros színfoltja a Jászai Mari téren álló Nem süti szendvics- és salátabár. Nemcsak tartalmilag színfolt, hanem külalakilag is. Ugyan kívülről a bolt egyáltalán nem feltűnő, de a belső design mindenképpen elüt az átlagostól. A mini üzlet falai a fogyasztói térben…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia újlipótváros szendvics szendvicsbár gastronomica nem süti
2010.05.10. 10:07 Gastronomica
Osztriga főzőiskola
Az Osztriga főzőiskola egy nagyon fiatal kezdeményezés. Tulajdonosa Moldován Judit, aki mellesleg vegyész biológus, régi álma volt, hogy éttermet nyisson Budapest belterületén. Évekkel ezelőtt a VIII. kerület felkapott részében, a Nap utcában, a Corvin mega-beruházás közelében…