HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.05.28. 08:24 Gastronomica

Gasztró élmény Parádsasváron (2. rész)

A tegnapi bejegyzés folytatása

A vacsora nagyon kellemes meglepetéssel szolgált. Az általános svédasztalos kiszolgálás helyett hagyományosan felszolgált vacsorát kaptunk, ami számomra sokkal meghittebb. Jobban tudom az ételt értékelni, és ilyenkor az étel megjelenése is előtérbe kerül, ami nem utolsó szempont.  Két menüsor közül lehetett választani.

Előétel
Szilvásváradi pisztránghabot kaptunk hajszál vékonyra szeletelt pirítóssal (ami nem négyzet alakú, szeletelt kenyérből készült!), és ruccola salátával. Nemcsak az ízlelőbimbóinkat érték a kellemes ingerek, hanem ízlésünket is palléroztuk a gyönyörűen tálalt előétellel. A pisztránghabnak nagyon kellemes íze volt, nem volt erős a füstölése, a ruccola saláta meg egy klasszikus olajos-ecetes dresszinggel lett elkészítve a megfelelő arányokat eltalálva.

Levesek
a. Kapros szárnyas raguleves vajas galuskával volt az egyik opció.
b. Babkrém leves füstölt kolbász nyárssal volt a másik.
Mindkettőt megkóstoltam, de a Babkrém leves volt a nyerő nálam. Ugyan ízre egy nagyon jó ízű, hagyományos bablevesre hasonlított, de látványban egy teljesen újszerű megoldást kaptam. A pürésített bab vagánynak hatott, a kolbászkarikák, meg ahelyett, hogy a levesben úszkáltak volna, apró bambusz nyársra voltak felszurkálva, talán megsütve, és a csészén átívelve ráhelyezve. Formabontó megoldás hagyományos babgulyás esetén.

Főétel
a. tökéletesen omlós Konfitált tejes borjúkaraj volt krumpli gratin-nel, fokhagyma lekvárral és vörösboros mártással. Az egészből csak a finoman omlós húsra emlékszem! Olyan nagyszerűen sikerült, hogy csak úgy omlott szét a puha hús a számban.
b. A másik csoda a pulykamell volt füstölt lazaccal és parajjal töltve, szójás zsüliennre vágott zöldségekkel, fehérboros sajtmártással. Ebből már csak nagyon módjával tudtam enni, mert eddigre már igen elteltem. A lazacos pulyka finom volt, remek volt a hármas combo: pulyka+füstölt lazac+párolt spenót, de mintha egy kicsit tovább sült volna, egy csöppet száraznak találtam. A zöldségek viszont az én ízlésemnek megfelelően még ropogtak. Ezek az ételek is, mint a többi, gyönyörűen voltak tálalva!

Desszert
a. Én Chilis tejszínes ananászlevessel zártam az estét, mely egy kis pohárban került felszolgálásra, és pont kellemes véget adott az aznap esti kulináris élvezeteimnek. De azért megkóstoltam a b. verziót is, ami Tejkaramella felfújt volt alma és zöld citrom fagylalttal, és nagyon finom, apró kandírozott citrusfélékkel. Ez is kiválóan sikerült!

Nagy Attila séf, aki e csodák kitalálója és megalkotója, tavaly csatlakozott a Kastélyszálló csapatához. Egy vérbeli gourmand, egy megszállott, elhivatott szakács. Ifjú kora ellenére nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik. Már gyerekkorában szeretett a konyhában segédkezni, de, hogy az Ő szavaival éljek, az első adrenalin löket a gasztronómia iránt 17 évesen érte. Szakmai karrierjét egy öt csillagos szállodában kezdte, ahol még jobban megerősödött benne a gasztronómia iránti elszántság. Ebben akkori chef-e, Ruprecht László segítette. Következő szakmai állomása egy szilvásváradi étterem könyhafőnöki posztja volt, ahol már saját kreációit kínálhatta. 2004-benlehetősége volt részt venni a World Junior világbajnokságon Írországban, melyen való részvétel is már egy komoly rosta után volt csak lehetséges. 16 ország képviselte magát, és a résztvevők mind 23 év alatti szakácsok voltak. Olaszországi munka következett, majd egy egerszalóki négy csillagos superior szállodába lett sous-chef, majd séf, és innen került 2009-ben a Kastélyhotel Sásvár Resort éttermébe, a konyhafőnöki (executive chef) pozícióra. Mottója: Az embernek csak saját maga szabhat határt! 

Kastélyhotel Sasvár Resort *****

3242 Parádsasvár

Kossuth Lajos u. 1

Tel: 36/444-444

Fax: 36/544-010

Web: www.khs.hu

www.gastronomica.hu

képek: khs.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: étterem gasztronómia kastélyszálló gastronomica parádsasvár kastályhotel


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr92036784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása