HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.05. 06:00 Gastronomica

Csirke édes hagymával

A BBC Good Food magazin a gasztronómiai újságok közül az egyik kedvencem. Minden recepthez kép is tartozik, ami még jobban hívogat az elkészítésére. Jó pár éve, ha tehetem, minden hónapban megveszem ezt az újságot, és mindig találok benne valami érdekeset, amit félreteszek a „nagy napra”. Általában egy évben egyszer, nyáron kerül sor erre a „nagy napra”, amikor egy nagyobb baráti társaság eljön hozzánk, és az év közben összegyűjtött receptejeimet elkészítem, és a barátaimon „tesztelem”. A BBC Good Food magazin megjelentette kisméretű receptkönyvecskéit az Alexandra kiadónál, melyek így már magyarul is olvashatók: 101 hal- és tengeri étel, 101 csábító desszert, 101 csípős és fűszeres étel és 101 olcsó étel. A 101 olcsó étel-ben találtam az alábbi receptet, mely elkészítését kicsit módosítottam.

Csirke édes hagymával

Hozzávalók 4 fő részére

olívaolaj
25 g vaj
3 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. liszt
8 csirke felsőcomb, bőre nélkül
300 ml natúr almalé
1 ek. paradicsompüré
Só, bors

Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben. Tegyük bele a vékony szeletekre vágott hagymát, és keverjük össze. Lassú tűzön pirítsuk 15 percig, amíg szép aranybarna színe lesz. Rakjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pár percig még pirítsuk.

A csirkecombokról szedjük le a bőrt, és sózzuk, borsozzuk. Ezután forgassuk meg őket lisztben.  Közben a serpenyőből szedjük ki a hagymát. Ugyanebben a serpenyőben süssük 10 percig a belisztezett csirkecombokat (ha szükséges adjunk hozzá még olajat és vajat).

Öntsük rá az almalevet, keverjük hozzá a paradicsompürét, és rakjuk vissza a hagymát. Fedő alatt pároljuk puhára (kb. 20-25 percig). Ezalatt az idő alatt a szósz is besűrűsödik.
Tálaljuk rizzsel vagy krumplipürével.


 

Következő bejegyzés hétfőn, február 8-án jelenik meg, címe: Csirkemájpástétom hagymalekvárral

www.gastronomica.hu

képek:külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával

5 komment

Címkék: csirke édes recept hagyma gasztronómia gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr521718321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kk_kk 2010.02.05. 10:19:30

@nézz:
Vajon miért van olyan érzésem, hogy nem véletlen, hanem inkább eltervezett az általam látogatott ÖSSZES blogban a felbukkanásod a semmitmondó, 5 szavas hozzászólásokkal?
Reklám? Kurvára nem érdekel a reklámozott honlapod.
.......

Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.05. 14:22:46

@nézz: Én Hyppolit nézetét osztom: a hagymát is hagymával eszem! Vannak más hyppolitista blogolvasók is? Ha igen, lesznek még hagymás ételek!
süti beállítások módosítása