Az ázsiai konyha nagyon közel áll hozzám. Szeretem, mert néhány általunk nem megszokott fűszer vagy alapanyag felhasználásával teljesen más ízt tudunkk kreálni. Ennél a receptnél is húsgolyót készítettem, de a paradicsomos káposztafőzelékhez felszolgált fasírttól eltérő ízesítésűt.
Anyukám régebben, nagyobb vendégváráskor falatka méretű fasírtgolyókat készített előételnek ketchup és mustár szósszal.
A thai fasírtgolyókat én is szoktam előételként felszolgálni salátával és chili szósszal.
Thai fasírtgolyók
Hozzávalók 4 fő részére
400 g darált pulykahús
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk. friss reszelt gyömbér
1 chili paprika
1 tojássárgája
1 csokor koriander
Só, bors
Olaj
Egy tálban keverjük össze a darált húst, az apróra vágott újhagymával, a szétnyomott fokhagymával, a gyömbérrel, a kimagozott apróra vágott chili paprikával, korianderrel, és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, és apró golyókat formázzunk belőle.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, és süssük a golyókat készre pár perc alatt. Ne süssük sokáig, nehogy a hús kiszáradjon!
Salátával és édes chili szósszal tálaljuk.
Chili szószt kaphatunk nagyobb szupermárketekben a nemzetközi ételek sorában, kínai élelmiszerboltokban, vagy a Nagycsarnokban lévő Ázsia Bt. boltban. Ára 550FT/350g.
A következő bejegyzés holnap, február 26-án, pénteken lesz, címe: Paradicsom krémleves
képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.