HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.04.21. 11:43 Gastronomica

Kukoricás pulyka fasírt paprika szósszal

Egy újabb Ottolenghi recept! Nagyon szeretem a keleties ízvilágú ételeit. Az alábbi recept az Észak-Afrikai arab piacok hangulatát árasztja a római kömény jellegzetes finom fűszer illatával. Fokhagymával párosulva nagyon kellemes kombináció.

Yotam Ottolenghi új könyve lassan a könyvesboltokban lesz. Ebben a könyvében vegetáriánus ételekről ír, és ezúttal egyedül publikálja, séftársa, a palesztin származású Sami Tamimi nélkül. A könyv címe: Plenty.
Az alábbi recept egy egyszerű vacsorának vagy vendégváró falatkáknak is kitűnő. Melegen és hidegen egyaránt finom. Elkészítése megegyezik a hagyományos fasírt golyók készítésével, csak a fűszerezésében tér el tőle. A sűlt paprika szósz, az enyhén édeskés-csipős chili szósszal még érdekesebbé teszi ezt az ételt.

Kukoricás pulyka fasírt paprika szósszal

Hozzávalók 4 fő részére

100 g morzsolt kukorica
3 szelet szikkadt fehér kenyér
500 g darált pulykahús
1 egész tojás
4 újhagyma
2 ek. apróra vágott petrezselyem
2 ½ tk. őrölt római kömény
1 ½ tk. só
½ tk. feketebors
1 gerezd zúzott fokhagyma

Olaj a sütéshez

Paprika szósz:
1 üveg sült marinált paprika
2 ek. édes chili szósz

A paprikáról öntsük le a levet, és tegyük egy tálba, majd turmixoljuk össze. Keverjük a paprika péphez a chili szószt. Sózzuk és borsozzuk. Tegyük félre.

Egy serpenyőt szárazon hevítsünk forróra, szórjuk kukoricaszemeket bele, majd 2-3 percig kevergessük, míg kicsit megbarnulnak a kukoricaszemek. Hagyjuk hűlni.

A kenyérszeleteket áztassuk hideg vízbe, mikor megpuhultak, nyomkodjuk ki belőle a vizet, és morzsoljuk egy tálba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és alaposan keverjük össze. Vizes kézzel formáljunk golf labda nagyságú gombócokat. Serpenyőbe öntsünk olajat, forrósítsuk fel, és süssük a gombócokat aranybarnára, majd papírtörlőkendőre szedjük ki. Paprika szósszal tálaljuk melegen vagy hidegen.

 


 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia pulyka fokhagyma római kömény kukorica fasírt gastronómica ottolenghi


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr821939250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása