HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.05.21. 12:34 Gastronomica

Szép Kis India a VII. kerületben

A Wesselényi utcában található a Szép Kis India nevű bolt. Profiljában minden megtalálható, ami Indiával kapcsolatos. Első pillantásra inkább ajándékboltnak néz ki és az is, vagy valami hasonló, de alaposabb elidőzés után előkerülnek az indiai, az ázsiai vagy akár az afrikai konyha alapanyagai is.
Az üzletet egy indiai házaspár nyitotta, hogy a Budapesten élő indiai kolóniát kiszolgálhassa. Idővel, a bolt kicsinek bizonyult, és pár éve átköltöztek a mostani üzlethelyiségbe.

A boltban a dísztárgyaktól, a füstölőkön át, az árjuvédikus termékekig minden megkapható, de ha szárira van szükség a galérián azt is megtalálhatjuk.
Az alagsorban viszont a kincsek vannak! Rögtön a lépcső melletti hűtőben vannak a friss zöldségek és fűszerek.
A választék széles, sokféle rizs, tea, hüvelyes (csicseriborsó, bab, vörös, fekete lencse, stb) található. Az indiai konyha nélkülözhetetlen illatos fűszerei, fűszerkeverékei is szép számmal vannak az állványokon. Találunk még kész curry pasztákat, melyek elkészítéséhez már csak néhány dolgot kell venni, hogy rövid főzőcskézés után ízletes indai ételt kapjunk. A stelázsikon sorakoznak a chutney-k is, melyek elengedhetetlenek az indiai konyhához.
A mélyhűtőben fellelhető további fontos indiai kész vagy félkész étel is, például a curry-k tunkolgatásához az indiai kenyér (naan, roti, parath) is. De ha mindezt otthon szeretnénk elkészíteni, a hozzávalókat mind megtaláljuk a boltban!
Nagy kedvencünk a mangó püré is kapható, ugyan terjedelmes kiszerelésben, és nem olcsón (800ml-990 Ft), de a mango lassi nálunk hamar elfogy.

 

A bolt szolgáltatásokat is nyújt: például DVD kölcsönzésre is van lehetőség, aki az indiai kultúra iránt érdeklődik. A tulaj házaspár indiai főzőkurzust is kínál, segítségükre egy indiai séf van. Sőt árjuvédikus masszázst és tanácsadást is tudnak nyújtani az érdeklődőknek.

Az afrikai kozmetikumok az élelmiszer polcok között búvik meg, és főleg hajápolásra koncentrál. Néhány brit élelmiszerrel is találkozhatunk a boltban, van baked beans (paradicsomos fehérbab) vagy puding por, angol teák stb.

Ha valaki indiai vacsorát szeretne főzni, itt mindent megtalál! Mi több a nagyon kedves kiszolgáló hölgy remek tanácsokat is ad!

Szép kis India


1072 Budapest, Wesselényi u. 36.
Tel: +36 1 413 6734
        +36 1 413 6735
Fax:+36 1 275 4883
E-mail:info@exoticindia.hu; s.sharma@exoticindia.hu
Web:www.exoticindia.hu

 

 

Nyitvatartás:

Hétfőtől péntekig: 10:00-19:00
Szombaton: 10:00-14:00 


www.gastronomica.hu

Képek: www.exoticindia.hu, www.caboodle.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: india gasztronómia fűszerek gastronomica ínyencbolt delicates szép kis india delikátesz


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr752020450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása