Itt a nyár, és itt van lassan a nagyon finom érett, illatos paradicsom ideje is. Ilyenkor nagyon sokat eszünk belőle. Az alábbi receptet grillezett húsokhoz szoktam készíteni, salátának, de nagyon finom előételként is grillezett vagy pirított kenyérszeleteken bruschetta formájában.
Nem kell hozzá sok minden és aránylag nincs vele sok dolgunk.
Sült paradicsom salátaként
Hozzávalók 4 fő részére
6 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
Balzsamecet
Olívaolaj
1-2 tk. méz
Petrezselyem
Só, bors
A sütőt kapcsoljuk be 150˚C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat).
A pardicsomokat vágjuk keresztbe, és vágott felükkel felfelé tegyük egymás mellé egy sütőedénybe.
A fokhagymát vágjuk szeletekre, és minden paradicsomra tegyünk egy-egy szeletet. Locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel, majd sózzuk, borsozzuk.
Kb. egy órán át süssük, míg a paradicsomok teljesen megpuhulnak és barnulni kezdenek.
Frissen vágott petrezselyemmel szórjuk meg, és ha szükséges, még öntsünk rá egy kevés balzsamecetet és olívaolajat. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
(Ha grillezett kenyérre tesszük, rakjunk még rá feta sajt vagy kecskesajt darabokat.)
képek: külföldi gasztronómiai oldalak képeinek felhasználásával
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.