Még mindig málna és ribizli és szeder, esetleg áfonya! Ilyenkor nem lehet betelni velük. Csak vesszük és esszük, hogy az utolsó pillanatot is kiélvezhessük e friss gyümölcsökből. Lassan vége lesz a szezonjuknak, és következik majd a sárgabarack, őszibarack, na és persze a dinnyék. De addig is, élvezzük még. Az alábbi recept egy nagyon könnyen elkészíthető, gyors, hideg desszert nyári melegbe.
Mandulás pohárkrém piros bogyókkal
Hozzávalók 6 fő részére
250 g piros bogyók (málna, ribizli, szeder, áfonya, stb)
15 cl bármelyik fenti gyümölcs átszűrt leve
100 g cukor
2 zselatin lap – 4 g (pl. Dr. Oetker)
1,5 ek. finomra darált, hámozott mandula
25 cl tej
15 cl hideg habtejszín
A gyümölcslevet forraljuk 30 g cukorral 5 percen keresztül, majd öntsük a megtisztított gyümölcsökre, és hagyjuk állni.
A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
A tejet forraljuk fel a maradék cukorral, a mandulával, keverjük meg, majd vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a lecsepegetett zselatin lapokat. Hagyja kihűlni, de időközönként keverjünk rajta.
A hideg tejszínt verjük habbá, és óvatosan keverjük a már kihűlt mandulás tejhez.
A krémet adagoljuk poharakba, és kanalazzuk a tetejére a gyümölcsöt, majd 3 órára tegyük a hűtőbe dermedni.
Képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.