HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.09.24. 12:16 Gastronomica

Sült paradicsom leveles tésztán

A finom, illatos, érett paradicsomot bármilyen formájában szeretem. Sokszor készítem sütve köretnek vagy salátának. Szerencsére nem kell vele sokat bajlódni, csak a sütés igényel időt.
Leveles tésztát lehet hűtőpultban vagy mélyhűtve kapni a nagyobb élelmiszer láncoknál. Két féle létezik, az élesztővel készült és a sima. Ennél a receptnél használjuk az élesztő nélkülit, mert annak nem annyira édes az íze. A paradicsom meg sósan finom (szerintem)!

 

 

Sült paradicsom leveles tésztán

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
7-8 db érett paradicsom
Olívaolaj
Só, bors
Kakukkfű vagy rozmaring
Parmezán sajt

A sütőt kapcsoljuk be 180˚C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, és sorakoztassuk őket, vágott felülettel felfelé egy sütőedénybe. Sózzuk, borsozzuk, morzsoljuk rá a kakukkfüvet vagy a rozmaringot és locsoljuk meg az olívaolajjal. (Lehet rájuk fokhagyma szeleteket is tenni.)
Süssük 1 órán keresztül.

A leveles tésztát tekerjük ki a csomagolásból. Egy körülbelül 25-26 cm átmérőjű tortaformát, fedőt, vagy tányért helyezzünk a tésztára, és vágjuk körbe. Kenjük meg a kivágott korongot olívaolajjal, hintsük meg sóval és szórjunk még rá egy kevés kakukkfüvet vagy rozmaringot.

Ha elkészült a paradicsom, tegyük a tésztát a sütőbe és süssük arany barnára. Ezután helyezzük a tésztára a sült paradicsomokat.
Parmezán forgácsokkal tálaljuk.
Melegen vagy szobahőmérsékleten egyaránt finom.

 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paradicsom leveles tészta gastronomica


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr672319986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása