HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.11.22. 09:37 Gastronomica

Mini pálmalevél expressz

Mini pálmalevél expressz

A mélyhűtött tésztáknak az a nagy előnyűk, hogy gyakorlatilag már semmi dolgunk nincs vele, csak a végső formát és ízesítést kell rajtuk elvégezni. Ez a tésztafajta nagyon könnyen kezelhető, nem ragad, könnyen formázható. Semleges íze miatt, sósan vagy édesen egyaránt felhasználható.
Az alábbi recept egy gyorsan elkészíthető gyönyörű, ropogós, vanília illatú süti. Akár karácsonyi ajándéknak, vagy kávé mellé is kiváló. (Nehéz lesz ellenállni!)Mini méreteiből adódóan egy falatként bekapható, így nagyon morzsázni sem lehet ezzel a ropogós, ezerlevelű tésztával.
A recept elkészítéséhez 3 alapanyag szükséges: leveles tészta, vaníliás cukor és kristálycukor.
Elkészültekor nehéz lesz ellenállni!

 

Mini pálmalevél

Hozzávalók (kb. 20 db)

1 csomag mélyhűtött leveles tészta
Vaníliás cukor
Kristálycukor

A sütőt melegítsük elő 220 fokra (gázsütőnél 9-es fokozat).
Mélyhűtött tésztából sok félét lehet kapni. Van olyan, mely egy tömb és még nyújtani kell, és lehet kapni már kinyújtott tésztát is. Ennél a receptén kb 3-4 milliméter vastagságú tésztára van szükségünk. Nyújtásnál ne lisztet, hanem kristálycukrot használjunk, hogy ne ragadjon a tészta.
Miután kinyújtottuk a tésztát a megfelelő vastagságra, hosszában vágjuk kb. 6 cm széles szalagokra. Mindig egy szalaggal dolgozzunk. Jelöljük meg a tészta középvonalát a kés segítségével. Szórjuk meg a felületét vaníliás cukorral, majd a tészta két oldalsó szélét hajtsuk a középvonalig. Hintsük meg ismét vaníliás cukorral, és hajtsuk egymásra a két behajtást. Szórjuk meg vaníliás cukorral, az így kapott rudat szeleteljük fel fél cm vastagságú szeletekre. Helyezzük sütőpapírra vágott felülettel felfelé, egymástól kellő távolságra, és nyújtófával lapítsuk 2-3 mm vastagságúra.
Süssük 5-7 percen keresztül, majd fordítsuk meg a pálmaleveleket. Süssük további 5-7 percig, míg ropogósra, aranybarnára sül.

 

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica.hu
 

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony ajándék édesség gasztronómia levelestészta desszert gastronomica pálmalevél vaníliáscukor


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr152464856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása