HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.08.26. 11:41 Gastronomica

Gasztronómia Karintiában

Karintia és Salzburg tartományok határán található a Falkensteiner Hotel & Resort lánchoz tartozó Funimation Club Hotel. A hegyoldalba épített nagy szálloda komplexum megjelenítésében nem tűnik olyan óriásinak, pedig közel 180 szoba áll a vendégek rendelkezésére. Így télen, a fő szezonban meg is telik a ház.
Nyáron szintén nagyon népszerű, kedvezőbb nyári áraival, és a kellemes időjárásával sok család menekül ide a rekkenő hőség elöl.
Érdekes, hogy ebben a szállodában, sok hazai szállodával ellentétben, meg tudják oldani a több száz ember étkeztetését, úgy, hogy az ember nem menzán érzi magát. Nemcsak a sok ember leültetése, hanem étkeztetése sem egyszerű, úgy, hogy közben megmaradjon a hely családias légköre, az étterem kellemes, meghitt hangulata, itt ez mégis sikerült. Ehhez a felső vezetés is aktívan hozzájárul: van, hogy a szállodaigazgató kínálja a füstölt lazacot, pezsgővel, vagy a szálloda helyettes áll a grill pult mögött, de az animátorok magyar vezetője is be fogva alkalmanként a látvány konyhában.

Az étterem remek ételeket kínál esténként. Látványra is pazar lakoma sorakozik a vastag, rusztikus márvány asztalokon. A fiatal osztrák séf ahhoz képes, hogy több száz embert szolgál ki (majdnem) egyszerre, meglepően finom és érdekes ételeket készít. Nem csak a pörköltes, ragus, szószos húsok, halak kínálják magukat a csévigenkben, hanem a látványkonyhában sülnek előttünk frissen a húsok (szűzérmék, csirke, tengeri és édesvízi halak), itt szeletelik az egyben sült húsokat, és készítik wokban az ázsiai ihletésű ételeket (ezekben sajnos nem igazán erősek), vagy sütik kemencében a pizzákat, és főzik ki az olasz tésztákat. Csévingek nagyon nincsenek is!

 

Az előételek sem a megszokott kaszinótojás és töltött sonkatekercs félék. Az olasz antipasti-k, skandináv pácolt halak és füstölt lazac, vagy francia/ázsiai módra készült tenger gyümölcsei és rákok közül lehet választani. Csak bírja az ember! A levesről, a salátákról, a desszert választékról és a sajt tálról még nem is írtam.

 

Ebben az étteremben az is érdekes, hogy a konyhai és felszolgáló személyzetnek jelentős része fiatal magyar szakemberekből áll, de a szálloda más területein is dolgoznak hazánkfiai.

 

Ha valaki gasztro élményekkel párosított kellemes pihenésre vágyik Ausztriában, próbálja ki egyszer ezt a szállodát.

www.gastronomica.hu

képek: falkensteiner, gastronomica.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria nyár étterem szálloda gasztronómia síelés vakáció alpok gastronomica funimation falkensteiner katschberg


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr992247520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása