A lazacos-fenyőmagos tészta nagyon egyszerű és finom, de ami még nagyszerűbb benne, hogy gyorsan elkészül. Nálunk sajnos a gyerekek nem nagyon rajonganak a halért, még az előre gyártott halrudakat sem eszik meg. Hogy néha valami más formában is hozzájussanak a halhoz, az alábbi lazacos tésztát készítem.Erre nem szokták húzni a szájukat, sőt, kifejezetten szeretik!
A receptben eredendően főtt-füstölt lazacot kell használni, de azt nehezen tudom beszerezni, ezért maradok általában a fóliás csomagolású füstölt, szeletelt lazacnál.
A szószt előre is el lehet készíteni, és hűtőben tárolni, és csak tálalás előtt átmelegíteni, miközben a tészta fő.
Lazacos-fenyőmagos tészta
Hozzávalók 6 fő részére
600 g tészta
120 ml fehér bor
200 ml tejszín
3 ek. reszelt parmezán sajt
450 g füstölt lazac
100 g pirított fenyőmag
Só, bors
A tésztát a csomagolásán feltüntetett ideig főzzük sós vízben.
Míg fő a tészta egy nagyobb serpenyőben forraljuk fel a bort, és a nagyobb darabokra vágott lazacot forgassuk meg benne (ha szétesik kisebb darabokra, nem baj), majd öntsük hozzá a tejszínt. Mindenképpen kóstoljuk meg, hogy mennyire sós a lazacunk, és annak megfelelően sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt parmezán sajtot.
Amikor a tészta megfőtt, szűrjük le és, öntsük az egészet a lazacos tejszínes mártáshoz, majd óvatosan keverjük össze.
Egy száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a fenyőmagot, és szórjuk meg vele a tésztát. Azonnal tálaljuk.
Következő bejegyzés holnap, február 12-én jelenik meg, címe: Csokis-diós-mazsolás túrósüti
képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.