HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.07.30. 10:02 Gastronomica

Cukkinis quiche fetával és ricottával

Remek étel a quiche (magyarul pite)! Egy egyszerű zöld salátával kiváló könnyű ebédet vagy vacsorát tálalhatunk fel vele. Az elkészítése sem olyan nagyon nehéz, megsütni még egy Csehszlovák Remoskában is meglehet.

Pár hete a szüleim balatoni nyaralójában, ebben a szuper Remoska kütyüben sütöttük meg a piténket, miután kiderült, hogy a sütő nem működik. Így végre 30 év után felavattuk az ajándékba kapott elektromos sütő csodát. Pontosan nem is tudom, hogy hogyan működik, de két fő elemből áll. A sütőedény, ami egy duplafalú alumínium edény és a ráilleszkedő kis kerek ablakkal ellátott fedő. Ebben a részben vannak a fűtőszálak, melyek a forróságot biztosítják. Kell hozzá még egy elektromos kábel, melynek egyik végét a tetőbe, másikat a fali konnektorba kell beledugni. Gyakran mérgeskedem a mamámmal, hogy miért kell minden lomot felhalmozni Balatonon, miért nem hajítjuk ki, sose fogunk ilyen ócskaságokat használni, stb, stb. Ő meg kitart az elve mellett, hogy lehet, hogy még szükség lesz rá. Nem zavar itt senkit. És ezúttal igaza lett!
A Remoska, kisebb kezdeti bénázások után felforrósodott, és szép egyenletesen, aránylag elfogadható időn belül megsütötte a piténket. Nem lett olyan szép egyenletes a széle, mintha pite formába sült volna, de így is nagyon finomra sikerült. A Remoska bebizonyította, hogy igenis részese a balatoni nyaralónak, kár, hogy olyan ronda! De azért remélem a normál sütő nem hagy többé cserben!

Cukkinis quiche fetával és ricottával

Hozzávalók:

Tészta
20 dkg liszt
10 dkg hideg vaj, felkockázva
csipet só
3-4 ek. jéghideg víz

Töltelék
2 cukkini
100 g feta sajt
200 g ricotta
2 tojás
Menta levél
1 kk. ánizsmag
Olívaolaj
Só, bors
Reszelt sajt

A tésztát a füstölt sonkás pite recept szerint készítsük el.

A cukkinit szeleteljük nem túl vastag karikákra, szórjuk meg az ánizs maggal (inyenc- és fűszerboltokban megvásárolható pár száz forintért), és forró serpenyőben, olajon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára. Sózzuk és borsozzuk. Tegyük félre.

A sütőt kapcsoljuk 200˚C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat).

Egy tálba a tojásokat keverjük fel, adjuk hozzá a ricottát, az aprított menta leveleket. Sózzuk, borsozzuk. (Óvatosan, mert a feta is sós!) Tegyük félre.

Az tésztát vegyük ki a hűtőből, nyújtsuk ki, és helyezzük egy kb. 26 cm átmérőjű piteformába. Az oldaláról lelógó felesleget vágjuk le. A cukkini egy részét helyezzük a tésztára, öntsük rá a ricottás keveréket, szórjuk meg a kockára vágott fetával, majd a maradék cukkinit helyezzük mindezek tetejére.
Szórjuk meg egy kis reszelt sajttal, és süssük aranybarnára 35-40 percen keresztül.

www.gastronomica.hu

képek: gastronomica
 

Szólj hozzá!

Címkék: nyár gasztronómia pite ricotta cukkini feta quiche gastronomica ánizsmag


A bejegyzés trackback címe:

https://gastronomica.blog.hu/api/trackback/id/tr452186552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása