A shawarma szó a török Çevirme szóból származik, melynek jelentése a „forgás” szóból ered. Bárány és pulyka húsból készül általában. A hússzeleteket bepácolják és egy forgó nyársra tűzik, mely lassan forogva oldalról kapja a hőt, így a külső réteg…
2010.01.15. 06:00 Gastronomica
Izraeli gyros otthon (Shawarma)
Szólj hozzá!
Címkék: gyros izraeli gastronomica shawarma gasztronómoa
2010.01.14. 06:00 Gastronomica
Nutellás csokihabtorta
Ezt a recepetet Stahl Judit egyik legjobb könyvéből tanultam: Végre Otthon! Aki szereti a tejcsokit, az étcsokit, a Nutellát, a kekszet és ezek keverékét (És ki ne szeretné? Én a környezetemben ilyen személyt nem ismerek!), biztosan elolvad, ha ilyen csokis finomságot ehet, sőt…
Szólj hozzá!
2010.01.13. 06:00 Gastronomica
Kókuszos sárgarépakrémleves korianderrel
Imádom a leveseket! Főleg a krémleveseket szeretem nagyon. Szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, mert a családom szintén partner velem ebben. Legkisebb fiam hamarabb tudta kimondani, hogy leves, mint azt hogy Apa. (Ebben lehet, hogy a férjem is ludas…) Az alábbi receptet egy francia…
Szólj hozzá!
Címkék: leves recept gasztronómia kókusz kókuszos koriander gastronomica sárgarépakrémleves korianderrel rárgarépa
2010.01.12. 06:00 Gastronomica
Gyors és finom! (Naranccsal karamellizált csirkemell)
Trish Deseine, Ma petite robe noire (Kis fekete ruhám) című könyvéből tanultam ezt a receptet. A könyv nagyon érdekesen van megfogalmazva, ugyanis ez a szőke ír szakácshölgy úgy építi fel a könyvét, mintha a gardróbjában lennénk. Megvannak az alapdarabok (basics), amelyek…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia narancs gyömbér csirkemell gastronomica naranccsal karamellizált
2010.01.11. 06:00 Gastronomica
Zöldleveles palacsinta
Amikor télen családi röszti vacsorát rendezek, a hagyományos röszti mellett - aminek a receptjét már közöltem pár hete - mással is megpróbálom színesíteni a felkínált ételeket (nem csak szó szerinti értelemben, hanem íz világban is), és készítek zöld palacsintát is.…