A friss zöldborsó ideje is elérkezett, így az ára is kezd végre barátságosabb lenni a piacon. Gyerekkoromban minden formájában fogyasztottuk, de már akkor is nyersen szerettem a legjobban. Főtt állapotában, a főzelék a kedvencem fehér, petrezselymes szósszal, amit nem habarással…
2010.06.25. 11:51 Gastronomica
Zöldborsó leves hidegen
Szólj hozzá!
2010.06.23. 09:00 Gastronomica
Sült paradicsom salátaként
Itt a nyár, és itt van lassan a nagyon finom érett, illatos paradicsom ideje is. Ilyenkor nagyon sokat eszünk belőle. Az alábbi receptet grillezett húsokhoz szoktam készíteni, salátának, de nagyon finom előételként is grillezett vagy pirított kenyérszeleteken bruschetta…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta gasztronómia köret paradicsom fokhagyma gastronomica
2010.06.22. 09:05 Gastronomica
Fűszeres vaj
Ilyenkor nyáron, amikor még friss a fokhagyma és sok friss fűszernövényt lehet szüretelni a teraszról, gyakran készítek fűszervajat. Ebben az a jó, hogy bármit belekeverhetünk a vajba, és sokféle képpen tudjuk felhasználni. A fűszervajból lehet fokhagymás kenyeret készíteni,…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia fokhagyma vaj előétel fűszervaj gastronomica garlic bread
2010.06.21. 09:00 Gastronomica
Új kávéház a Duna parton
Egy új színfolt nyílt pár hete Újlipotvárosban: a Panini kávéház, az Újpesti Rakpart és Radnóti Miklós utca sarkán. A bejárat a Duna part felől van, és a nagy ablakok is erre tájolódnak, de egy ablak szerencsére a Radnóti utcára is ránéz, így volt szerencsém Radnóti…