HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.06.25. 11:51 Gastronomica

Zöldborsó leves hidegen

A friss zöldborsó ideje is elérkezett, így az ára is kezd végre barátságosabb lenni a piacon. Gyerekkoromban minden formájában fogyasztottuk, de már akkor is nyersen szerettem a legjobban. Főtt állapotában, a főzelék a kedvencem fehér, petrezselymes szósszal, amit nem habarással…

Szólj hozzá!


2010.06.23. 09:00 Gastronomica

Sült paradicsom salátaként

Itt a nyár, és itt van lassan a nagyon finom érett, illatos paradicsom ideje is. Ilyenkor nagyon sokat eszünk belőle. Az alábbi receptet grillezett húsokhoz szoktam készíteni, salátának, de nagyon finom előételként is grillezett vagy pirított kenyérszeleteken bruschetta…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta gasztronómia köret paradicsom fokhagyma gastronomica


2010.06.22. 09:05 Gastronomica

Fűszeres vaj

Ilyenkor nyáron, amikor még friss a fokhagyma és sok friss fűszernövényt lehet szüretelni a teraszról, gyakran készítek fűszervajat. Ebben az a jó, hogy bármit belekeverhetünk a vajba, és sokféle képpen tudjuk felhasználni. A fűszervajból lehet fokhagymás kenyeret készíteni,…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia fokhagyma vaj előétel fűszervaj gastronomica garlic bread


2010.06.21. 09:00 Gastronomica

Új kávéház a Duna parton

Egy új színfolt nyílt pár hete Újlipotvárosban: a Panini kávéház, az Újpesti Rakpart és Radnóti Miklós utca sarkán. A bejárat a Duna part felől van, és a nagy ablakok is erre tájolódnak, de egy ablak szerencsére a Radnóti utcára is ránéz, így volt szerencsém Radnóti…

4 komment

Címkék: gasztronómia kávéház újlipótváros xiii.ker. gastronomica panini café