Tudom, a szűzérme nem a legolcsóbb alapanyagok egyike, de mindenképpen érdemes néha-néha készíteni belőle valamit, mert nagyon finom! Hirtelen sütve, só és bors fűszerezéssel, egy zöld salátával gyors vacsorát vagy ebédet kapunk. Az alábbi recept egy krémes, szószos verzió, amihez leginkább krumplipürét javasolnék. Van néhány angol gasztronómiával foglalkozó újság, melyeket rendszeresen olvasok. Meglepő, hogy a nem igazán a konyhájáról híres szigetországban számos nagyon jó gasztró újság létezik. Ezt a receptet az angol Delicious című újságban találtam, és módosítottam egy kicsit.
Citromos chili-s szűzérmék
Hozzávalók 4 fő részére
500 g szűzpecsenye (csirkemellel vagy pulykával is helyettesíthetjük)
olivaolaj
1 db chilli paprika (magoktól és az erektől megtisztítva – ízlés szerint)
150 ml száraz fehérbor
½ ek. citromlé
200 ml tejszín
50 g márványsajt
Só, bors
Egy csomó apróra vágott snidling
A szűzpecsenyét vágjuk fel 0,5 cm vastag karikákra, és egy nyújtófa segítségével vagy egy súlyosabb bárd oldalával üssünk rá mindegyik szeletre. Sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és két adagban hirtelen süssük barnára az érmék mindkét oldalát. Tegyük át egy tányérba, és rakjuk félre.
A chillit rakjuk a serpenyőbe, és körülbelül egy percig kevergessük. Öntsük hozzá a bort és forraljuk, míg a folyadék fele elpárolog. Ezután adjuk hozzá a citromlevet, a tejfölt és a tejszínt, és alacsony lángon hagyjuk még sűrűsödni. Morzsoljuk bele a márványsajtot, majd keverjük össze.
Ekkor tegyük vissza a hússzeleteket, és még 2-3 percig alacsony lángon melegítsük, hogy a hússzeletek átmelegedjenek. A snidling felét keverjük hozzá és még ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.
A maradék snidlinget tálaláskor szórjuk az ételre.
A következő bejegyzés holnap, február 2-án jelenik meg, címe: Tészta pestoval és cukkinivel
Képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
klikk ide · http://www.ejatekok.com/ 2010.02.01. 14:33:04
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.01. 15:04:21
hegyilany 2010.02.01. 15:30:08
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.01. 15:40:47
A. B. Normal 2010.02.01. 16:12:41
??? WTF, ahogy a helyiek mondanák
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.01. 16:48:16
twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.01. 17:00:03
ÁkiBáki (törölt) 2010.02.01. 17:20:13
Furcsa egy társaság ez, csak mint a német, amit otthon főznek, azt hagyjuk, de az éttermek nagyon jók.
Sőt még jó receptjeik is vannak.
Ez például nagyon jól hangzik, csak a tejföl idegen nekem, (ami ugyan nincs a nyersanyag felsorolásban) de majd megpróbálom.
Gordon meg szerintem egy őrült, de mint tudjuk az őrültek viszik előre a világot.
Mindenesetre szeretnék egy magyar kiadást belőle, hogy ezt az állóvizet megkavarja egy kissé.
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.01. 17:45:32
Nekem az angliai nemzetközi éttermek a nagy kedvenceim. A sok bevándorló sok jó autentikus étteremmel járult az angol gasztropaletta színesítéséhez.
Gastronomica · http://www.gastronomica.hu/ 2010.02.01. 17:49:12
ÁkiBáki (törölt) 2010.02.02. 14:27:58
Köszönöm.
Igen és ráadásul az angolokon lehet kísérletezni, jól bírják:-)