A rugelach egy zsidó sütemény, melynek fogyasztása Hanukakor és Savuotkor jellemző. Észak-Amerikában nagyon elterjedt édesség, gyakran fogyasztják egy csésze kávé mellé, vagy akár csak magában.A rugelach szó eredete a jiddisből származik, és jelentése lehet kis csavart vagy kis…
2010.04.23. 08:11 Gastronomica
Mogyorós-kakaós rugelach
Szólj hozzá!
Címkék: süti gasztronómia sütemény kakaó mogyoró gastronomica rugelach
2010.04.21. 11:43 Gastronomica
Kukoricás pulyka fasírt paprika szósszal
Egy újabb Ottolenghi recept! Nagyon szeretem a keleties ízvilágú ételeit. Az alábbi recept az Észak-Afrikai arab piacok hangulatát árasztja a római kömény jellegzetes finom fűszer illatával. Fokhagymával párosulva nagyon kellemes kombináció. Yotam Ottolenghi új könyve lassan a…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia pulyka fokhagyma római kömény kukorica fasírt gastronómica ottolenghi
2010.04.20. 10:47 Gastronomica
Töltött leveles tészta variációk
A leveles tészta remek alapanyag! Ugyan elég időigényes az elkészítése házilag, de a boltban vásárolható kész tészta könnyen, sőt nagyon könnyen elkészíthető. Az benne a legjobb, hogy semleges íze miatt bármilyen ízű töltelékkel kiegészítve élvezhető, úgy viszont…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom sonka sajt szardella olajbogyó juhtúró szárított paradicsom gastronomica élesztős leveles tészta
2010.04.19. 12:16 Gastronomica
Hétvégi reggeli
A kedvenc napszakom a reggel és a délelőtt, főleg tavasszal. Ezért a kedvenc étkezésem is a reggeli. Családom a tojást minden formájában szereti. Én is szeretem, mert számos módja van az elkészítésének. Az elmúlt hétvégén szép napos idő volt, nem esett végre az eső, így…