A karfiollal az a gond, hogy főzés közben nagyon erős, makacs szaga van, de szerencsére főzés végére teljesen megszelidül. Az íze az embereket megosztja, valaki szereti, valaki kevésbé. Én nagyon szeretem, nyersen is, de főzve még jobban, különösen megfőtt állapotban, amikor már krémessé válik. Ezt a receptet egy ismerőstől kaptam. Minimálisan változtattam rajta, és felhasználtam Jamie Oliver könyvében található karfiol leves receptjéből is néhány elemet, így született meg az alábbi recept.
Sajtos karfiol level
Hozzávalók 6 fő részére:
2 db. sárgarépa
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 fej karfiol
200 g reszelt pannónia vagy valamilyen más karakteres sajt
2 csirkeleveskocka
olivaolaj
Só, bors
1 tk. mustár
6 szelet bacon
A Sárgarépát, a póréhagymát, a fokhagymát vágjuk nagyobb darabokra. A karfiolt szedjük rózsáira. Egy lábasba öntsünk egy kis olajat, adjuk hozzá a zöldségeket, és futtassuk meg az olajon. Pároljuk fedő alatt, míg a répa majdnem megfő. Öntsük fel 1,8 liter forró vízzel, és adjuk hozzá a leveskockát. Keverjük meg, hogy a kockák feloldódjanak. Főzzük alacsony lángon, míg teljesen megpuhulnak a zöldségek. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a mustárt. Merülő mixerrel krémesítsük, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Tálaláshoz a bacont szeletenként süssük ropogósra, és díszítsük vele a leves tetejét.
képek: gastronomica.hu
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.