Nagyon szeretem a tárkony ízét. A tárkony valójában egy nagyon gyorsan terjedő és igen nehezen kipusztítható fűszernövény. Tulajdonságai megegyeznek a gazéval, mert nem lehet kiirtani, és igen agresszívan terjeszkedik. Ha ültetni szeretnénk tárkonyt, érdemes cserépbe ültetni,…
2010.06.18. 11:35 Gastronomica
Tárkonyos nagyon finom csirke
Szólj hozzá!
Címkék: csirke bor gasztronómia tejszín tejföl tárkony gastronomica creme fraiche
2010.06.17. 15:40 Gastronomica
Könnyű nyári desszert, de mégsem Pavlova
Egy születésnapra voltam hivatalos a nagy melegben, és ajándékként házi süteményeket kért az édességek iránt igen fogékony ünnepelt. Mivel tudtam, hogy számára a csokoládé jelenti a desszertek fő alkotóelemét, gondoltam, hogy több mint fél kiló csokiból és jó sok…
Szólj hozzá!
Címkék: süti torta édesség gasztronómia joghurt tejszínhab krém eper pavlova gastronomica
2010.06.16. 16:09 Gastronomica
Füge és olívabogyó tapenade
Ezt az előételt Izraelben ettem egy étteremben, és nagyon ízlett! Tegnap az interneten való szörfözés közben leltem rá a receptjére. Majdnem ugyan azt az ízt kaptam vissza, mint ami emlékeimben voltak.Mint már írtam korábban, a tapanade-okban az a nagyon jó, hogy ha van egy kés…
Szólj hozzá!
Címkék: füge gasztronómia tapenade előétel braun gastronomica olívobogyó bamix
2010.06.15. 12:02 Gastronomica
Ez Bécs! Babette’s szakácskönyvbolt konyhával és fűszerekkel
Bécsben a Naschmarkt közvetlen közelében található a Babette’s nevü szakácskönyvbolt. A boltba beléptünkkor egy nagy, nyolcszemélyes asztal fogad. Az asztal nincs megterítve, viszont meg van pakolva szakácskönyvekkel, és körbe székekkel. Olyan mintha ismerősünkhöz…