A csirkeszárny nagy népszerűségnek örvend fiaim körében. Persze csak sült állapotában, amikor a csirkeszárny legvégső csücske annyira átsül, hogy gyakorlatilag azt a harmadot végig lehet ropogtatni. Amikor nincs időm elkészíteni, és szeretnék gasztronómiai örömet okozni a…
2010.04.16. 09:50 Gastronomica
Buffalo csirkeszárnyak sajtszósszal
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia csirkeszárny buffalo kéksajt zellerszár gastronomica
2010.04.15. 08:07 Gastronomica
Csőben sült édesburgonya
Nagyon szeretek sütőben sütni. Csak össze kell pakolni a hozzávalókat, és a sütő meg szépen készre készíti. Ez a köret is így készül. A csőben sütést már említettem, amikor a Gratin Dauphinois-ról írtam egy februári bejegyzésem alkalmával. Az alábbi receptet egy Londonban…
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya gasztronómia tejszín fokhagyma zsálya izraeli gratin édesburgonya gastronomica csőben
2010.04.14. 09:59 Gastronomica
Sajtos karfiol leves
A karfiollal az a gond, hogy főzés közben nagyon erős, makacs szaga van, de szerencsére főzés végére teljesen megszelidül. Az íze az embereket megosztja, valaki szereti, valaki kevésbé. Én nagyon szeretem, nyersen is, de főzve még jobban, különösen megfőtt állapotban, amikor…
Szólj hozzá!
Címkék: leves gasztronómia karfiol krémleves bacon gastronomica
2010.04.13. 09:48 Gastronomica
Café Kör
A Cáfé Kör ma már egy fogalom a budapesti éttermek között; közel 20 éve nyílt egy lelkes testvérpár felügyelete alatt. Mivel akkoriban nagyon közel laktam az étteremhez, gyakran elsétáltam mellette, és minden alkalommal megállapítottam, hogy az akkori magyar éttermekhez képest…
Szólj hozzá!
Címkék: étterem gasztronómia bistro gastronomica café kör
2010.04.12. 09:22 Gastronomica
Epres vaníliapite morzsa
Ezt a receptet a legutóbbi Delicious magazinban olvastam, ahol egy egész fejezetet szántak a morzsás édességekre. Talán az angol crumble név használata sokaknak segít a sütemény beazonosításához. Lisztet, cukrot, vajat, sót összemorzsolunk. A gyümölcsöt cukorral, fűszerrel,…