A BBC Good Food magazin a gasztronómiai újságok közül az egyik kedvencem. Minden recepthez kép is tartozik, ami még jobban hívogat az elkészítésére. Jó pár éve, ha tehetem, minden hónapban megveszem ezt az újságot, és mindig találok benne valami érdekeset, amit félreteszek a…
2010.02.05. 06:00 Gastronomica
Csirke édes hagymával
5 komment
Címkék: csirke édes recept hagyma gasztronómia gastronomica
2010.02.04. 06:00 Gastronomica
Mazsolás, almás tarte tatin ...féle
A Tarte Tatin egy francia felfordított süti. Eredetileg almából készül, úgy, hogy sütés előtt az almákat vajban és cukorban karamellizálják, majd a nyers tésztát ráöntik, és így sütik meg. Elkészültekor visszafordítják, és tálalják. Eredetét illetően többféle legenda…
Szólj hozzá!
Címkék: alma süti gasztronómia mazsola fahéj tarte tatin gastronomica
2010.02.03. 06:00 Gastronomica
Mézes kacsa zöldségekkel
Nagyon szeretem a kacsát, minden formájában és mindegyik részét. Legyen az a mája, az apróléka, a melle, a zsírja; készüljön belőle leves, vagy süljön egészben káposztával, vagy legyen kása. Ma egy olyan kacsa receptet teszek közzé, ahol a kacsa a magyar kacsakészítési…
Szólj hozzá!
2010.02.02. 06:00 Gastronomica
Tészta pestoval és cukkinivel
Ez a tésztaétel a gyerekeim kedvence. Nekem is, mert nagyon hamar elkészül, és nem kell hozzá sok edény sem, így a mini konyhámban sem lesz olyan őrületes nagy felfordulás a főzés végére. A pesto egy olasz szósz, melynek jelentése törött, zúzott. Ez a szósz ugyanis úgy…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín tészta parmezán fenyőmag pesto bazsalikom cukkini penne gasztromomica
2010.02.01. 06:00 Gastronomica
Citromos, chillis szűzérmék
Tudom, a szűzérme nem a legolcsóbb alapanyagok egyike, de mindenképpen érdemes néha-néha készíteni belőle valamit, mert nagyon finom! Hirtelen sütve, só és bors fűszerezéssel, egy zöld salátával gyors vacsorát vagy ebédet kapunk. Az alábbi recept egy krémes, szószos verzió,…