HTML

GASTRONOMICA

www.gastronomica.hu portál gasztro blogja

Friss topikok

2010.02.05. 06:00 Gastronomica

Csirke édes hagymával

A BBC Good Food magazin a gasztronómiai újságok közül az egyik kedvencem. Minden recepthez kép is tartozik, ami még jobban hívogat az elkészítésére. Jó pár éve, ha tehetem, minden hónapban megveszem ezt az újságot, és mindig találok benne valami érdekeset, amit félreteszek a…

5 komment

Címkék: csirke édes recept hagyma gasztronómia gastronomica


2010.02.04. 06:00 Gastronomica

Mazsolás, almás tarte tatin ...féle

A Tarte Tatin egy francia felfordított süti. Eredetileg almából készül, úgy, hogy sütés előtt az almákat vajban és cukorban karamellizálják, majd a nyers tésztát ráöntik, és így sütik meg. Elkészültekor visszafordítják, és tálalják. Eredetét illetően többféle legenda…

Szólj hozzá!

Címkék: alma süti gasztronómia mazsola fahéj tarte tatin gastronomica


2010.02.03. 06:00 Gastronomica

Mézes kacsa zöldségekkel

Nagyon szeretem a kacsát, minden formájában és mindegyik részét. Legyen az a mája, az apróléka, a melle, a zsírja; készüljön belőle leves, vagy süljön egészben káposztával, vagy legyen kása. Ma egy olyan kacsa receptet teszek közzé, ahol a kacsa a magyar kacsakészítési…

Szólj hozzá!


2010.02.02. 06:00 Gastronomica

Tészta pestoval és cukkinivel

Ez a tésztaétel a gyerekeim kedvence. Nekem is, mert nagyon hamar elkészül, és nem kell hozzá sok edény sem, így a mini konyhámban sem lesz olyan őrületes nagy felfordulás a főzés végére.  A pesto egy olasz szósz, melynek jelentése törött, zúzott. Ez a szósz ugyanis úgy…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín tészta parmezán fenyőmag pesto bazsalikom cukkini penne gasztromomica


2010.02.01. 06:00 Gastronomica

Citromos, chillis szűzérmék

Tudom, a szűzérme nem a legolcsóbb alapanyagok egyike, de mindenképpen érdemes néha-néha készíteni belőle valamit, mert nagyon finom! Hirtelen sütve, só és bors fűszerezéssel, egy zöld salátával gyors vacsorát vagy ebédet kapunk. Az alábbi recept egy krémes, szószos verzió,…

11 komment

Címkék: gasztronómia hús citrom tejszín snidling chilli márványsajt szűzérmék rokfort gastronomica