A gremolata egy friss zöldfűszerekből és egyéb más összetevőből álló fűszerkeverék. Leggyakrabban petrezselyem, citromhéj és fokhagymából készül. Olaszországban és Franciaországban használják a készétel legvégső ízesítésére. A francia persillade egy kicsit eltér az…
2010.03.19. 06:00 Gastronomica
Szűzpecsenye gremolata-val
Szólj hozzá!
Címkék: szűzpecsenye gremolata
2010.03.18. 08:25 Gastronomica
Füstöltmakréla pástétom
Egy újabb gyors vacsora lehetőség! Füstölt pisztráng, makréla és lazac számomra finom csemege. Lehet enni hidegen is, melegen is. A pisztráng és a makréla egészben, vaj darabokkal a tetejükön, sütőben átmelegítve még ízletesebbé válnak. Van ahol ezeket a halakat füstölés…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia újhagyma sajtkrém makréla pástétom gastronomica
2010.03.17. 06:00 Gastronomica
Beszélgetés a Michelin csillagos Costes étterem séfjével
A héten a Costes étterem Michelin csillagot kapott! A lenti beszélgetés néhány héttel ezelőtt készült. Nicolas Rafael Delgado a Costes étterem új argentin séfje, január óta ő irányítja a reménybeli Michelin csillag várományos Costes étterem konyháját. Fiatal, közvetlen,…
Szólj hozzá!
Címkék: csillag michelin rafael nicolas costes gastronomica delgado
2010.03.16. 06:00 Gastronomica
Csőben sült sajtos karfiol
Az alábbi receptet Jamie Oliver, Ministry of food című könyvében olvastam. Szeretem azokat az ételeket, melyek a sütőben sülnek készre, mert általában jól átsülve az ízek jobban érvényesülnek, és persze a pörzsanyag (így hívják a megsült étel felületén…
2 komment
Címkék: gasztronómia karfiol besamel gastronomica csőben
2010.03.12. 06:00 Gastronomica
Csirke Satay fűszeres mogyorószósszal
A csirke satay egy nagyon finom, fűszeres omlós mini csirkenyárs. Eredete távol keleti. Malajziában és Indonéziában a legnépszerűbb ételek egyike, közkedvelt utcai nass. Számos variációja létezik, melyek főleg a pác összetevőiben és a felhasznált húsokban különbözik. A…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia grill csirkemell nyárs gastronomica
2010.03.11. 06:00 Gastronomica
Tészta diópestóval
Nem olyan régen Rómában jártam, ahol vacsorára egy remek kis vendéglőt találtunk, melyet egy idős, kedves úr és felesége vezettek. A kettőjük közötti szerep hagyományosan volt felosztva: a feleség vitte a konyhát, a férj szórakoztatta a vendégeket, miközben az elkészült…
Szólj hozzá!
Címkék: dió gasztronómia tészta pesto gastronomica dióspesztó
2010.03.10. 06:00 Gastronomica
Hagymás sajtos toast
Mi legyen ma a vacsora? A kérdés minden napi gyötrelmet jelent. A megszokott szalámi, sonka, sajt, körözött, virsli, tojás, stb, stb váltakozása egy idő után nagyon unalmas. Ezért vannak folyamatosan vannak próbálkozásaim, hogy valamit újítsak. Napközben nincs nagyon időm az esti…
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma gasztronómia sajt toast melegszendvics gastronomica
2010.03.09. 06:00 Gastronomica
Narancsos crème caramel (narancsos vaníliapuding karamell öntettel)
A mai receptem egy katalán hangulatú vízgőzben főtt vaníliakrém, karamell öntettel. Frankofon területeken nagy népszerűségnek örvend. Ugyan, ott nem ízesítik a vaníliakrémet narancs héjával, ez inkább a katalán crema catalana-ra jellemző, ami a szintén francia crème brûlée…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia puding karamell vaníliás gastronomica
2010.03.08. 06:00 Gastronomica
Rozmaringos krumplis pizza, camembert sajttal
Nálam a kenyér és a krumpli nem nagyon illik össze. Sose értettem meg, hogy paprikás krumplihoz vagy rakott krumplihoz hogyan lehet kenyeret enni. Nekem a krumplis focaccia sem szerepel a kedvenceim között, de az alábbi recept valahogy mégis más. Vékony a tészta, és az olvadt camembert…
Szólj hozzá!
Címkék: krumpli gasztronómia sajt pizza camembert gastronomica
2010.03.05. 06:00 Gastronomica
Rokfortos brokkoli krémleves
Már többször írtam, hogy mennyire szeretem a rokfort típusú kék sajtokat. A brokkolival kifejezetten jól illenek egymáshoz. A brokkoli krémleveshez javaslom, hogy zölségalaplevet használjunk. A zölségalaplevet leveskockával is lehet helyettesíteni, de egyáltalán nem ugyanazt az…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia krémleves brokkoli alaplé rokfort gastronomica
2010.03.04. 06:00 Gastronomica
Borban főtt gombás rozmaringos nyúlhús
Gyerekkoromban gyakran ettünk nyúlhúst, papámnak volt valami kapcsolata egy nyúltenyésztővel, így sokszor jutottunk hozzá. A nyulat nagyon szerettem, mert leggyakrabban vadas készült belőle, és ilyenkor az anyukám mindig készített zsemlegombócot. A vadas mártása és a gombóc így…
Szólj hozzá!
Címkék: nyúl bor gomba gasztronómia rozmaring gastronomica
2010.03.03. 06:00 Gastronomica
Krémsajttal töltött csirkemell
A csirkemell csak akkor jó, ha nincs túlfőzve. Túlfőzve nagyon száraz lesz a húsa és nem igazán könnyen csúszik le a torkunkon. Viszont, ha megtaláljuk a megfelelő sütési időtartamot, remek, szaftos, omlós húsunk lesz. Ebben a krémsajt töltelék is segít a magas…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia paradicsom krémsajt gastronomica
2010.03.02. 06:00 Gastronomica
Nagyon finom túrós palacsinta csőben sütve
Már maga a palacsinta egy aránylag jól sikerült étel, de ez meg még triplán finomabb! Miért is? Mert nem csak át van sütve, és az ízek még jobban összeérnek, hanem egy jó adag vaníliás, cukros, tojásos tejjel meg van locsolva, és így kerül be a sütőbe. A végtermék, egy…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia túró palacsinta túrós sütve gastronomica
2010.03.01. 06:00 Gastronomica
Purimi sütemény - Hámán füle
Idén február 28-ra esett Purim, a legvidámabb zsidó ünnep. Ilyenkor nagy jelentősége van Eszter könyvének, ugyanis Purim története ebben a könyvben olvasható. Purim a perzsa uralom alatt élő zsidók megmenekülésének ünnepe. Az ünnep alkalmával a gyerekek jelmezbe…
Szólj hozzá!
Címkék: süti gasztronomia eperlekvár gastronomica
2010.02.26. 06:00 Gastronomica
Paradicsom krémleves
A paradicsomleves minden gyerek kedvence, legalábbis nálunk. Betütésztával, rántással és temérdek cukorral vagy zellerrel, de még ezt a répás verziót is nagyon szeretik. Finom a krémessége, melyet a tejszín biztosít neki. (Nyáron friss, érett papradicsomból még finomabb!)Amíg…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín bazsalikom krémleves gastronomica
2010.02.25. 06:00 Gastronomica
Thai fasírtgolyók
Az ázsiai konyha nagyon közel áll hozzám. Szeretem, mert néhány általunk nem megszokott fűszer vagy alapanyag felhasználásával teljesen más ízt tudunkk kreálni. Ennél a receptnél is húsgolyót készítettem, de a paradicsomos káposztafőzelékhez felszolgált fasírttól eltérő…
Szólj hozzá!
Címkék: thai fasírt gastronomica gasztronómis
2010.02.24. 06:00 Gastronomica
Kecskesajtos toast
Vannak ételek, amelyek a maguk egyszerűségével annyira nagyon finomak tudnak lenni. Ilyen a kecskesajt. Franciaországban nagy hagyománnyal rendelkezik a kecskesajt gyártás, sajnos itthon még nem tett szert olyan népszerűségre, mint Franciaországban. Valószínű az árában lehet az…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta kecskesajt toast gastronomica gasztronómis
2010.02.23. 06:00 Gastronomica
Gombás, sonkás, besameles csőben sült tészta: Vincisgrassi
A jól hangzó név valójában egy lasagne szerű rakott tészta, de paradicsom nélkül. Az eredeti recept frissen gyúrt tésztával készül. Nekem nem volt itthon ilyen tésztám, és nem is volt időm tésztát gyúrni, viszont volt csusza tésztám, ezért ezzel készítettem ezt az olasz…
Szólj hozzá!
Címkék: gomba gasztronómia sonka tészta erdei besamel gastronomica
2010.02.22. 06:00 Gastronomica
Nagyon csokis mogyorós csokoládé desszert
A csokoládé a mi családunkban nagyon népszerű. Sajnos! A titkos csokoládé lelőhelyet a konyhában már mindenki ismeri, és látogatja is, mert időközönként az általam sütikhez vásárolt csokoládé táblák eltűnnek, az üres csomagolópapír pedig ott marad. Amikor kitaláltam,…
Szólj hozzá!
2010.02.19. 06:00 Gastronomica
Koreai palacsinta rákkal és újhagymával
Amikor eljön az este, és a gyermekeim megkérdezik, hogy „Mami, ma mi lesz a vacsora?” felvillan bennem a kétségbeesés, hogy már megint csak a nagyon egyhangú párizsi, sonka, kolbász, sajt, szalámi, kenőmájas, virsli, kenyér valamelyik kombinációja jöhet szóba. Persze…
4 komment
Címkék: rák gasztronómia palacsinta szezámolaj gastronomica
2010.02.18. 06:00 Gastronomica
Pissaladière
A pissaladière egy kelt vagy leveles tészta alapon kakukkfűvel, szardellával, olajbogyóval fűszerezett karamelizált hagymás étel, melyet a sütőben sütnek készre, akárcsak a pizzát. Az étel dél Franciaországból származik, Nizza környékéről, a szó a pissalat szóból ered,…
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma gasztronómia szardella olajbogyó kakukkfű pissaladiere gasztronomica
2010.02.17. 06:00 Gastronomica
Rokfortos keksz
A tegnapi céklasalátához nagyobb mennyiségű márványsajtot vettem, hogy a maradék sajtból kekszeket készítethessek. A sajt finom, krémes, puha, széteső állagú volt. Olcsóbban kaptam meg az árustól, mert mint mondta, ezt ilyen állapotban már nehezen tudja eladni. Nekem…
3 komment
2010.02.16. 06:00 Gastronomica
Rokfortos céklasaláta cukkinivel
Van néhány zöldség, melynek csodaszép a színe. Ilyen a cékla. Nagyon szeretem, minden formájában. Legkorábbi emlékem az óvodai kiscsoportból való: rizses húshoz ecetes céklát kaptunk salátaként. Gyerekkoromban utáltam, amikor a főzelékbe belerakták a rántott húst, mert…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta gasztronómia cukkini cékla rokfort gastronomica
2010.02.15. 06:00 Gastronomica
Meleg tofu szójás fokhagymaszószban
Erre a receptre a nagy múlttal rendelkező, sajnos mára már megszűnt amerikai Gourmet Magazine-ban találtam rá. A receptben benne vannak azok az összetevők, melyeket külön-külön és főleg együttesen nagyon szeretek: fokhagyma-szójaszósz-szezámolaj. Ennek a három alapanyagnak már…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia fokhagyma szójaszósz tofu gyömbér újhagyma szezámmag szezámolaj gastronomica
2010.02.12. 06:00 Gastronomica
Csokis-diós-mazsolás túrósüti
Ez a süti az egyik klasszikus a családunkban. Közvetlen környezetemben már mindenki ismeri, és felvette a süti repertoárjába. Borongós szombat vagy vasárnap délutánokon, amikor az ember csak úgy enne valami finomat, hogy a hétvégi ebédet a délutáni alvás után még kiegészítse,…
Szólj hozzá!
Címkék: csokoládé gasztronómia túró mazsola gastronomica
2010.02.11. 06:00 Gastronomica
Lazacos-fenyőmagos tészta
A lazacos-fenyőmagos tészta nagyon egyszerű és finom, de ami még nagyszerűbb benne, hogy gyorsan elkészül. Nálunk sajnos a gyerekek nem nagyon rajonganak a halért, még az előre gyártott halrudakat sem eszik meg. Hogy néha valami más formában is hozzájussanak a halhoz, az alábbi…
Szólj hozzá!
Címkék: bor lazac gasztronómia tejszín tészta parmezán füstölt gastronomica
2010.02.10. 06:00 Gastronomica
Gratin Dauphinois, azaz csőben sült burgonya
A francia konyhában gyakran készítenek ételeket sütőben. Azt a sütési technológiát, amelynél az a cél, hogy a sütőedényben elhelyezett étel teteje megpiruljon, csőben sütésnek, franciául gratiner-nek nevezzük. Ilyenkor az étel tetején található sajt, kenyérmorzsa vagy…
Szólj hozzá!
Címkék: burgonya krumpli gasztronómia sült rakott gratin dauphinois gastronomica csőben
2010.02.09. 06:00 Gastronomica
Rizspuding Jamie Oliver receptje alapján
Jamie Oliver ma talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő szakács. Nagyon fiatalon tett szert hírnévre, azóta már komoly ipari és családi háttérrel rendelkezik. Született három kislánya, szakácskönyveket jelentetett meg, komoly étterem láncot épített fel, saját…
2 komment
Címkék: tej gasztronómia tejszín vanília rizs cukor tejberizs rizspuding gastronomica rizskoch
2010.02.08. 06:00 Gastronomica
Csirkemájpástétom hagymalekvárral
A csirkemájpástétom nagyon mutatós, francia eleganciával rendelkező, nagyon finom (mérsékelt árfekvésű) előétel. Az elkészítése igen egyszerű, ha van a háztartásunkban egy olyan robotgép, mely éles késes betéttel is rendelkezik. (Ha nincs, talán egy turmixgépben is el lehet…
Szólj hozzá!
Címkék: hagyma gasztronómia hagymalekvár csirkemáj pástétom gastronomica
2010.02.05. 06:00 Gastronomica
Csirke édes hagymával
A BBC Good Food magazin a gasztronómiai újságok közül az egyik kedvencem. Minden recepthez kép is tartozik, ami még jobban hívogat az elkészítésére. Jó pár éve, ha tehetem, minden hónapban megveszem ezt az újságot, és mindig találok benne valami érdekeset, amit félreteszek a…
5 komment
Címkék: csirke édes recept hagyma gasztronómia gastronomica
2010.02.04. 06:00 Gastronomica
Mazsolás, almás tarte tatin ...féle
A Tarte Tatin egy francia felfordított süti. Eredetileg almából készül, úgy, hogy sütés előtt az almákat vajban és cukorban karamellizálják, majd a nyers tésztát ráöntik, és így sütik meg. Elkészültekor visszafordítják, és tálalják. Eredetét illetően többféle legenda…
Szólj hozzá!
Címkék: alma süti gasztronómia mazsola fahéj tarte tatin gastronomica
2010.02.03. 06:00 Gastronomica
Mézes kacsa zöldségekkel
Nagyon szeretem a kacsát, minden formájában és mindegyik részét. Legyen az a mája, az apróléka, a melle, a zsírja; készüljön belőle leves, vagy süljön egészben káposztával, vagy legyen kása. Ma egy olyan kacsa receptet teszek közzé, ahol a kacsa a magyar kacsakészítési…
Szólj hozzá!
2010.02.02. 06:00 Gastronomica
Tészta pestoval és cukkinivel
Ez a tésztaétel a gyerekeim kedvence. Nekem is, mert nagyon hamar elkészül, és nem kell hozzá sok edény sem, így a mini konyhámban sem lesz olyan őrületes nagy felfordulás a főzés végére. A pesto egy olasz szósz, melynek jelentése törött, zúzott. Ez a szósz ugyanis úgy…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia paradicsom tejszín tészta parmezán fenyőmag pesto bazsalikom cukkini penne gasztromomica
2010.02.01. 06:00 Gastronomica
Citromos, chillis szűzérmék
Tudom, a szűzérme nem a legolcsóbb alapanyagok egyike, de mindenképpen érdemes néha-néha készíteni belőle valamit, mert nagyon finom! Hirtelen sütve, só és bors fűszerezéssel, egy zöld salátával gyors vacsorát vagy ebédet kapunk. Az alábbi recept egy krémes, szószos verzió,…
11 komment
Címkék: gasztronómia hús citrom tejszín snidling chilli márványsajt szűzérmék rokfort gastronomica
2010.01.29. 06:00 Gastronomica
Csokoládés sültbanán pite
Ezt a receptet egy kedves barátnőmnek küldöm, aki már mesteri fokon süti a banánt a gyerekeinek, és talán lenne kedve egy kis csokival párosítani a sült banánját egy pite formájában. Valójában a recept nagyon egyszerű, aránylag gyorsan el is készíthető, és nagyon látványos!…
Szólj hozzá!
Címkék: süti banán gasztronómia csoki sültbanán gastronomica
2010.01.28. 06:00 Gastronomica
Mézben sült gyökerek
Ha már unod a megszokott rizs, tészta, krumpli köretet és valami színesebbre vágysz ebben a borongós téli időben, és az ilyenkor kapható téli zöldség választékból már nem kívánod a káposztát vagy a húslevest, próbáld ki az alábbi mézes sült zöldségeket! Én nagyon…
3 komment
Címkék: gasztronómia méz sárgarépa fehérrépa zellergumó gastronomica
2010.01.27. 06:00 Gastronomica
Koreai spenót saláta
A tegnapi ramen leveshez vásárolt spenótból maradt, és meg is volt mosva, így a spenót saláta elkészítése kifejezetten jó ötletnek bizonyult. (Sajnos a spenót főzelék szóba sem jöhet, mivel fiaim ki nem állhatják, így cselhez folyamodtam.) Amint tegnap említettem, nagyon…
Szólj hozzá!
Címkék: saláta spenót gasztronómia koreai gasztronomica
2010.01.26. 06:00 Gastronomica
Japán ramen leves
Imádom a szezámolaj, a friss gyömbér, a szójaszósz és a fokhagyma keverékét! Nagyon finom az illata és az íze is. Sok mindent lehet ezzel a fűszerkeverékkel ízesíteni, főleg az ázsiai konyhában alkalmazzák. A ramen Japánban olyan népszerű étel, mint Amerikában a hamburger.…
Szólj hozzá!
Címkék: spenót friss gasztronómia fokhagyma szójaszósz gyömbér ramen szezámolaj gasztronomica soba
2010.01.25. 06:00 Gastronomica
Édesboros Savarin sütemény
A Savarin sütemény (gâteau savarin) egy élesztős, koszorú formájú tészta, mely rumos sziruppal van bőségesen meglocsolva és átitatva. A sütemény Jean Anthelme Brillat-Savarinról, a 18. században élő francia gasztronómus, jogász, politikusról kapta a nevét. Nemcsak a…
4 komment
2010.01.22. 06:00 Gastronomica
Pollo alla cacciatore
Aki szereti a nyár ízeit, a jó alapanyagokból készült ételeket, az alábbi recept neki való. Persze jobb lenne, ha most nyár lenne és teljesen friss, nap érlelte, édes, illatos paradicsomot lehetne kapni a piacokon, de sajnos még nincs nyár. Ennek ellenére felidézhetjük…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia paradicsom mascarpone bazsalikom gastronomica
2010.01.21. 06:00 Gastronomica
Macaroni cheese - azaz sajtos tészta
Az angolszász területek nagy kedvence ez az igen egyszerű, de mégis szofisztikált sajtos tészta. Itthon a fiaim imádják a tésztákat, de sajnos a sajtot nem nagyon kedvelik, kivéve a Karaván sajtot – nem tehetek róla, sajtügyben teljesen eltér az ízlésünk (remélem,…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia sajt makaróni parmezán besamel gastronomica macaroni
2010.01.20. 06:00 Gastronomica
Sáfrányos mézes sültcsirke mogyoróval
Sok kedvenc szakácskönyvem közül, most az egyik aktuális kedvencem: Ottolenghi - The cookbook. Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi egy izraeli és egy palesztin srác közös műve, amely a népszerű londoni éttermük nyomtatott változata. Az étterem egyben pékség és süti bolt is. Az…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia méz mogyoró sáfrány gastronomica
2010.01.19. 06:00 Gastronomica
Csirke curry masala
Nálunk a férjem kivételével mindenki szereti az indiai ízeket. Én is! Azért is, mert ha megvannak a fűszerek, igazán nem nehéz elkészíteni. A csirkés változatnak az is az előnye, hogy gyorsan elkészül. Ma már szerencsére ezeket a fűszereket sok helyen meg lehet vásárolni,…
Szólj hozzá!
Címkék: csirke gasztronómia curry masala gastronomica
2010.01.18. 06:00 Gastronomica
Málnás grízsüti
Erre a receptre egy nagyon jó barátnőm hívta fel a figyelmem, és amióta elkezdtem sütni, ismerettségi körünkben nagy népszerűségnek örvend. A fiam óvodájában évente kétszer van családi délután, ahol a gyerekeket mindenféle kihívás várja. Azért, hogy a gyerekek véletlenül…
4 komment
Címkék: gasztronómia málna málnás gasztronomica grízsüti
2010.01.15. 06:00 Gastronomica
Izraeli gyros otthon (Shawarma)
A shawarma szó a török Çevirme szóból származik, melynek jelentése a „forgás” szóból ered. Bárány és pulyka húsból készül általában. A hússzeleteket bepácolják és egy forgó nyársra tűzik, mely lassan forogva oldalról kapja a hőt, így a külső réteg…
Szólj hozzá!
Címkék: gyros izraeli gastronomica shawarma gasztronómoa
2010.01.14. 06:00 Gastronomica
Nutellás csokihabtorta
Ezt a recepetet Stahl Judit egyik legjobb könyvéből tanultam: Végre Otthon! Aki szereti a tejcsokit, az étcsokit, a Nutellát, a kekszet és ezek keverékét (És ki ne szeretné? Én a környezetemben ilyen személyt nem ismerek!), biztosan elolvad, ha ilyen csokis finomságot ehet, sőt…
Szólj hozzá!
2010.01.13. 06:00 Gastronomica
Kókuszos sárgarépakrémleves korianderrel
Imádom a leveseket! Főleg a krémleveseket szeretem nagyon. Szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, mert a családom szintén partner velem ebben. Legkisebb fiam hamarabb tudta kimondani, hogy leves, mint azt hogy Apa. (Ebben lehet, hogy a férjem is ludas…) Az alábbi receptet egy francia…
Szólj hozzá!
Címkék: leves recept gasztronómia kókusz kókuszos koriander gastronomica sárgarépakrémleves korianderrel rárgarépa
2010.01.12. 06:00 Gastronomica
Gyors és finom! (Naranccsal karamellizált csirkemell)
Trish Deseine, Ma petite robe noire (Kis fekete ruhám) című könyvéből tanultam ezt a receptet. A könyv nagyon érdekesen van megfogalmazva, ugyanis ez a szőke ír szakácshölgy úgy építi fel a könyvét, mintha a gardróbjában lennénk. Megvannak az alapdarabok (basics), amelyek…
Szólj hozzá!
Címkék: gasztronómia narancs gyömbér csirkemell gastronomica naranccsal karamellizált
2010.01.11. 06:00 Gastronomica
Zöldleveles palacsinta
Amikor télen családi röszti vacsorát rendezek, a hagyományos röszti mellett - aminek a receptjét már közöltem pár hete - mással is megpróbálom színesíteni a felkínált ételeket (nem csak szó szerinti értelemben, hanem íz világban is), és készítek zöld palacsintát is.…
Szólj hozzá!
Címkék: spenót palacsinta póréhagyma gastronómia röszti gastronomica latkesz
2010.01.08. 06:00 Gastronomica
Amikor a gyerekek táborban vannak (Mustáros tejszínes csirkemell)
Amikor a gyerekek táborban vannak, vagy nagyszülők vigyáznak rájuk, végre grimaszok kísérete nélkül is főzhetek olyat, ami nem tipikusan gyerek étel. Ilyen a mustáros tejszínes csirkemell is. A fiaim nem szeretik, ezért stikában kell főznöm, amikor ők nincsenek itthon. A csirkét…